Події

У Житомирській області на хабарі затримали двох патрульних, які за 10 тис. грн пообіцяли не складати протокол на водія-порушника

26 November 2020, 10:41

У Житомирській області 25 листопада двох патрульних затримали на хабарі у 10 тис. грн, які вони вимагали у водія.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У середу, 25 листопада 2020 року, Житомирською обласною прокуратурою спільно з УСБУ в Житомирській області викрито на одержанні неправомірної вигоди двох працівників Управління патрульної поліції в Житомирській області», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, двоє патрульних вимагали та отримали 10 тис. грн за непритягнення особи до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).

Під час отримання неправомірної вигоди поліцейських затримано, грошові кошти вилучено.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення працівникам патрульної поліції про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб), відсторонення від посад та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у провадженні проводить Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованому у місті Хмельницькому.

Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня 2020 року в Житомирі інспектора патрульної поліції затримали на хабарі в 500 доларів, які він вимагав за повернення вилученого автомобіля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар затримання патрульний сп’яніння водій  
Матеріали по темі