Здоров'я

Міністр без попередження перевірив житомирські лікарні, які приймають хворих на COVID-19, і виявив приписки в обласній

30 November 2020, 00:01

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов без попередження перевірив житомирські лікарні, які приймають хворих на коронавірус – дві міські та обласну.

Про результати перевірки Степанов ввечері 29 листопада повідомив у Facebook.

«Сьогодні перевірив без попередження медзаклади Житомирщини. Відвідав міську лікарню міста Житомир №1, міську лікарню №2 ім. В.П.Павлусенка та обласну клінічну лікарню ім.О.Ф.Гербачевського. Усі ці медичні заклади наразі приймають пацієнтів із COVID-19. Ситуація в перших двох лікарнях: киснем ці медичні заклади забезпечені повністю, є навіть істотний запас концентраторів: у міській лікарні №1 вільних ліжок із киснем під COVID-19 станом на зараз – 66, у лікарні №2 – 127. Поспілкувався з кількома пацієнтами — жодних проблем із госпіталізацією в них не виникло. З лікарських засобів нічого не докуповують, окрім вітамінів; оптимістично налаштований і медичний персонал, зокрема проблем із надбавками там також немає. А от у Житомирській обласній лікарні виявилося чимало проблемних питань», - написав міністр.

Зазначається, що обласна лікарня під лікування COVID-19 була відведена ще 6 листопада, однак договір із Національною службою здоров'я досі не підписаний. Водночас там вже приймають хворих на коронавірус: станом на 29 листопада госпіталізовано 11 осіб.

«Щодо інфекційного контролю у цій лікарні – ситуація жахлива, адже його немає. Крім того, як мені стало відомо після розмови з лікарями, вони не мають повного доступу до засобів індивідуального захисту, якими заклад забезпечено повністю. Також виявив суттєві проблеми з подачею адекватної статистики по кисневих точках. Подано було 117, в реальності ж – 66. Виявилося, що в статистику потрапляють начебто “вільні” кисневі точки, однак вони розташовані у відділеннях, які не відведені під лікування COVID-19 (наприклад, реанімаційних, де лікуються хворі з інфарктами або інсультами). Це неприпустимо, адже вони НЕ МОЖУТЬ бути використані під COVID-19. Вже доручив розібратися із цим», - повідомив Степанов

Нагадаємо, після трагедії в Жовківській лікарні Львівської області, де через вимкнення електропостачання померли двоє пацієнтів, які перебували на ШВЛ, міністр охорони здоров'я Максим Степанов 29 листопада доручив перевірити обладнання в лікарнях по всій Україні.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 29 листопада 2020 року в лікарнях Житомирській області перебували 1103 хворих з підтвердженим діагнозом COVID-19 та підозрами, загалом в лікарнях виділено 2525 ліжок для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, з них 1453 ліжка забезпечені киснем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня Степанов перевірка кисень  
Матеріали по темі