Здоров'я

​У Житомирській ОДА розповіли, яких ліків не вистачає для лікування хворих з COVID-19 та в яких лікарнях є проблеми з киснем

30 November 2020, 11:13

У Житомирській області киснем забезпечена понад половина усіх ліжок, передбачених для хворих на коронавірус. Проте, проблеми з забезпеченням киснем досі спостерігаються у трьох лікарнях області.

Про це 30 листопада на щотижневому брифінгу в ОДА розповіла заступниця голови облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Кисневе забезпечення ліжок киснем становить сьогодні 55,7%. Найгірша ситуація так і лишається у Коростенській центральній лікарні, Радомишльській лікарні, Андрушівській центральній районній лікарні. У принципі, усі інші лікарні киснем забезпечені і наявної проблеми у хворих щодо доступу до кисневих точок на сьогодні немає. Наразі 324 хворих знаходиться на кисневій підтримці і 19 - на апаратах ШВЛ», - повідомила Наталія Остапченко.

Вона додала, що всього в області розгорнуто 2525 ліжок, в тому числі упродовж листопада додалося 828 ліжок. Ліжковий фонд повністю забезпечує наявну потребу на сьогоднішній день. Зайнятість ліжок на сьогодні становить 43,8 % ліжкового фонду.

Начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик відповів на запитання журналістів щодо ліків, яких наразі не вистачає для лікування хворих на коронавірус.

«На сьогоднішній день дійсно є проблема із дезагрегантами. Це препарати, які розріджують кров. Це питання проблематичне не лише для нашої області, а й абсолютно для всіх регіонів України. Тому голова обласної адміністрації це питання підняв перед прем’єр-міністром на селекторі і вчора під час зустрічі з міністром охорони здоров’я ми теж обговорювали питання щодо забезпечення наших лікувальних закладів препаратами, які я назвав. На жаль, дані препарати в аптечній мережі сьогодні практично відсутні», - розповів Микола Суслик.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 09:00 год. 30 листопада у Житомирській області лабораторно підтверджено 29 911 випадків коронавірусної хвороби. За минулу добу, 29 листопада, зареєстрували 321 нове інфікування. За період пандемії померли 497 людей, у тому числі за минулу добу було зафіксували 10 летальних випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус кисень ШВЛ ліки дезагрегант лікарня ОДА  
Матеріали по темі