Влада

Визначена дата першої сесії Житомирської міської ради нового скликання

30 November 2020, 12:02

Перша сесія Житомирської міської ради восьмого скликання відбудеться 3 грудня 2020 року о 10:00.

Про це 30 листопада Житомир.info повідомили в Житомирській міській територіальній виборчій комісії.

«На засіданні в п’ятницю (27 листопада) вирішили призначити першу сесію на 3 грудня. Зареєструвалися всі депутати, крім одного – Олександр Шевчук (від партії «Слуга народу» - ред.) написав заяву та надав довідку, що він перебуває на лікуванні і ми йому відтермінували реєстрацію», - пояснила секретар міської ТВК Тамара Яремчук.

Зауважимо, що перша сесії Житомирської міської ради сьомого скликання проходила 20 листопада 2015 року – через п’ять днів після другого туру виборів мера та менш ніж місяць від дня голосування за депутатів, яке відбувалося 25 жовтня 2015 року. Перша сесія обласної ради восьмого скликання пройшла 27 листопада 2020 року.

img1606740368

Нагадаємо, станом на 17 листопада більше десяти новообраних депутатів Житомирської міської ради не подали виборчій комісії заяви про реєстрацію. Двоє депутатів, які були обрані до міської ради, відмовилися від мандатів: замість Сергія Сухомлина (перший кандидат списку партії «Пропозиція), який переобраний мером, депутатський мандат отримає Олександр Порядін – президент благодійної організації «Центр підтримки безпритульної молоді, Жертв Чорнобиля та дітей-сиріт зони АТО»; замість Володимира Кропивницького (партія «Сила і Честь»), який зробив вибір на користь обласної ради, депутатом міської ради залишиться Ігор Скоропад (був обраний від ВО «Батьківщина», а зараз позафракційний).

Як повідомляв Житомир.info, за результатами голосування 25 жовтня 2020 року міським головою залишається Сергій Сухомлин, який отримав 29,2 тис. голосів житомирян (51,4%), в міській раді будуть депутати від шести партій: найбільша фракція у партії «Пропозиції»: 16 депутатських мандатів з 42 (38%).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія ТВК  
Матеріали по темі