Влада

Локдаун в Україні точно буде, але в грудні чи в січні – ще вирішують, - секретар РНБО

1 December 2020, 17:12

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов запевнив, що новий локдаун обов’язково буде.

Про це він повідомив 1 грудня в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Так, локдаун в нашій країні буде вводитись, єдине питання часу, коли він буде вводитись – в грудні чи з 2 січня. Зараз якраз триває дискусія з фахівцями з цього приводу», - сказав Олексій Данілов.

Він нагадав, що 30 листопада у президента Володимира Зеленського відбулася тривала нарада, де з'ясовували в який спосіб має відбутися локдаун.

«Те, що локдаун буде, це 100%, інша справа – коли. Але я хотів би зауважити, що все залежить від нашого населення, від того, в який спосіб ми будемо ставитися перш за все один до одного, як ми будемо дотримуватися тих рекомендацій, які дають нам наші лікарі, наші фахівці. У нас є території, там де сьогодні ситуація непроста, це, перш за все, Київ, Дніпропетровськ, Одеса, а є території, де дотримуються певних правил і там сьогодні вже уповільнений розмір цієї епідемії. Сьогодні у нас після 25 жовтня нові органи місцевого самоврядування вибрані, в апараті Ради нацбезпеки і оборони ми моніторимо ті засідання, які відбуваються в місцевих радах, і ми дуже здивовані взагалі чим вони займаються: вони займаються чим завгодно, тільки не питанням з’ясування, що ж відбувається з COVID на їх території. Це наша спільна відповідальність і я б хотів звернутися зараз до всіх мерів та депутатів місцевих рад: ви маєте долучитися до цього процесу, це спільна наша робота і спільне наше завдання для того, щоб ми з вами впоралися з цією проблемою, яка є в нашій країні.. Для того, щоб не було локдауну, треба всім займатися цим питанням і дотримуватися рекомендацій, які дають нам фахівці, дають нам лікарі. Мені дуже сумно дивитися, коли люди збираються на дискотеки, в нічних клубах, в інших місцях великого скупчення людей і це дуже-дуже небезпечно», - сказав секретар РНБО.

Зазначимо раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов зауважив, що запроваджений «карантин вихідного дня» не дав результату, на який розраховували, бо українці не дотримувалися карантину в повному обсязі.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 листопада 2020 року Кабінет міністрів проголосував за введення «карантину вихідного дня» до 30 листопада: в суботу та неділю дозволена робота лише продуктових магазинів, аптек, фінансових та медичних установ, пошти, АЗС та СТО. Упродовж перших вихідних, коли почав діяти «карантин вихідного дня»,14-15 листопада, на території Житомирської області поліція оформила 106 адміністративних матеріалів та припинила роботу 29 закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: локдаун карантин РНБО коронавірус  
Матеріали по темі