Події

Під час «карантину вихідного дня» поліція Житомирської області склала понад 100 протоколів і прикрила майже 30 закладів

16 November 2020, 13:38

Упродовж вихідних, 14-15 листопада, на території Житомирської області продовжували роботу рейдові групи поліцейських та інших органів для забезпечення дотримання громадянами встановлених карантинних обмежень. За цей період було оформлено 106 адміністративних матеріалів та припинено роботу 29 закладів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Упродовж вихідних на території області працювали спеціально створені рейдові групи, до складу який ввійшли майже 240 поліцейських та представники Держпродспоживслужби, муніципальної інспекції, юридичної підтримки органів місцевого самоврядування та інші. Їх завдання, у першу чергу, – ведення роз’яснювальної роботи з громадянами щодо необхідності дотримання тимчасово встановлених правил задля збереження життя та здоров’я», – йдеться у повідомленні.

У результаті було виявлено та припинено 106 адміністративних правопорушень, передбачених ст. 44-3 (Порушення правил карантину щодо людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Під час роботи рейдових груп, серед іншого, виявлено та припинено функціонування 29 закладів, у тому числі торгівельних, розважальних та громадського харчування.

Так, 15 листопада поліцейські зафіксували наявність відвідувачів у трьох кафе та ресторанах обласного центру. Подібне порушення виявлено у м. Радомишлі в одному з барів. У містах Бердичеві та Олевську рейдувальники припинили роботу магазинів промислових товарів. У кожному з випадків були оформлені адмінпротоколи, що передані на розгляд до судів.


Відео з сайту ГУ Нацполіції у Житомирській області

У поліції нагадують, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 р. № 956 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641» на період з 31 жовтня до 31 грудня 2020 на території держави, додатково до протиепідемічних обмежень, забороняється робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) та робота після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 листопада Кабінет міністрів проголосував за введення «карантину вихідного дня», який почне діяти вже в суботу 14 листопада: дозволена робота лише продуктових магазинів, аптек, фінансових та медичних установ, пошти, АЗС та СТО. Цього ж дня голова Житомирської ОДА підписав розпорядження про утворення робочої групи для вирішення проблем роботи малого бізнесу під час карантину.

Втім, житомирські підприємці вважають таке рішення незаконним та передали відповідне звернення в обласну адміністрацію. У суботу та неділю підприємці збиралися працювати у звичному режимі. А на позачерговому засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 13 листопада, зняли питання щодо введення «карантину вихідного дня», оскільки постанова на той час ще не була опублікована в «Урядовому кур’єрі».

Чи ігнорували житомирські підприємці «карантин вихідного дня» у перший день його дії, 14 листопада, дивіться у відеосюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "карантин вихідного дня" протокол рейд поліція  
Матеріали по темі