Події

Поліція розшукала чоловіка, який був проїздом в одному з сіл Житомирської області та викрав чужий ВАЗ

4 December 2020, 12:00

Житель Андрушівського району Житомирської області наприкінці листопада був проїздом у сусідньому Ружинському районі та, скориставшись нагодою, викрав чужий автомобіль ВАЗ. На краденій автівці 26-річний чоловік курсував у селі на Київщині, правоохоронці розшукали молодика.

Про це 4 грудня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Наприкінці листопада до поліції звернувся житель с. Нової Чорнорудки із повідомленням про угон його автомобіля. Працюючи над пошуком авто, поліцейські встановили причетність до події 26-річного молодика. Нині він дає свідчення слідчим, а за скоєне йому може загрожувати покарання від штрафу до 5 років ув’язнення», – йдеться у повідомленні.

Заявник повідомив, що залишив звечора 29 листопада свою ВАЗівку поблизу під’їзду будинку, а вже уранці не виявив авто.

На місці події поліцейські розбирались в обставинах події, а також зібрали необхідні відомомсті про реєстрацію транспортного засобу та його опис. Відтак інформацію про незаконне заволодіння було поширено каналами комунікації відповідним підрозділам поліції та оприлюднено у ЗМІ.

У результаті цих та низки інших дій поліцейські отримали відомості про ймовірну причетність до події одного з жителів Андрушівського району. Перевіряючи цю версію, правоохронці з’ясували, що дійсно 26-річний молодик кілька днів тому курсував схожим авто в одному з сіл Київщини.

«Ми розшукали хлопця в Андрушівському районі. Автомобіль він залишив у домогосподарстві знайомого в одному з сіл, а сам, помітивши появу поліцейських, намагався втекти та сховатись. Утім це йому не вдалось», – розповів начальник Ружинського відділення поліції Дмитро Нікурадзе.

Відтак чоловікові оголосили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік, транзитом потрапивши у с. Нову Чорнорудку Ружинського району під впливом ситуативних емоцій, вирішив скористатись чужим автомобілем, аби дістатись до місця призначення.

За такі дії молодикові може загрожувати покарання від штрафу до 5 років ув’язнення. Триває досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2020 року в місті Андрушівка Житомирської області місцевий житель скористався кількахвилинною відсутністю водія Renault і поїхав геть на чужій автівці. Затримали автоугонщика між селами району, коли він збирався підібрати пасажирів на зупинці громадського транспорту поблизу села Волиця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВАЗ угон викрадення Ружинський район  
Матеріали по темі