Події

У Житомирській області за порушення карантину судили власницю кафе, де злочинець зарізав чоловіка та поранив ще 8 людей

5 December 2020, 11:26

Власницю кафе “Шутерс”, яке знаходиться у смт Іршанськ Хорошівського району Житомирської області судили за порушення карантинних норм. 21 червня у цьому закладі виник конфлікт між відпочивальниками: чоловік поранив ножем 9 людей і втік, один хлопець загинув. У той день попри карантин, заклад працював у нічний час. Суд визнав жінку винною, але провадження закрили у зв'язку із закінченням строків.

Постанова Червоноармійського районного суду була ухвалена 26 листопада 2020 року та оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень 30 листопада.

На судові засідання керівниця закладу не з'являлась.

“20 червня 2020 року о 22 годині 35 хвилин, за адресою: вул.Шкільна, 1 у смт. Іршанськ Хорошівського району Житомирської області, в кафе "Шутерс", ОСОБА_1 будучи керівником закладу громадського харчування, не припинила роботу кафе та здійснювала прийом відвідувачів, чим порушила пп.6 п.3 постанови КМУ "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів" №392 від 20.05.2020. Правопорушник ОСОБА_1 у судові засідання, призначені на 05, 17, 20 та 26 листопада 2020 року, не з"явилась, про місце, дату та час розгляду справи повідомлена належним чином, в останнє через оголошення та офіційному веб-сайті судової влади України. 19.11.2020 від ОСОБА_1 до суду надійшла письмова заява, в якій просить у зв"язку з перебуванням на лікарняному (продовжує хворіти), перенести розгляд справи до її одуження та надала копію листа непрацездатності. З наданого листка непрацездатності, який засвідчений 13.08.2020, вбачається, що ОСОБА_1 хворіла з 29.09.2020 по 10.10.2020, та продовжує хворіти, однак на підтвердження того, що остання хворіє на день подачі заяви будь-яких інших підтверджуючих документів, суду не надала”, – йдеться у постанові суду.

Скріншот з постанови суду

У діях керівниці кафе “Шутерс” суд вбачає склад правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей, - ред.), але не може розпочати провадження.

“Водночас, дослідивши матеріали справи, суддя дійшов до наступного висновку. Згідно п.7ст.247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю в зв"язку з закінченням на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст.38 КУпАП. Відповідно дост.38 КУпАПадміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня його вчинення”, – зазначено у постанові.

Скріншот з постанови суду

Врешті, суд постановив: “Визнати винною ОСОБА_1 у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП. Провадження в справі про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ст.44-3 КУпАПзакрити у зв"язку із закінченням на момент її розгляду строків, передбаченихст.38 КУпАП. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скаги. Постанова може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду через Червоноармійський районний суд Житомирської області протягом десяти днів з дня винесення постанови”.

Скріншот з постанови суду

В матеріалах суду зазначено, що керівник закладу “Шутерс” працює керівником в ПП "Ірша-1". На сайті You Control вказано, що уповноваженою особою в підприємстві є Ольга Лозовик.

Стаття 44-3 КУпАП “Порушення правил щодо карантину людей” тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн) і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 21 червня в смт Іршанськ Хорошівського району Житомирської області виник конфлікт між відпочивальниками у кафе. 40-річний чоловік наніс ножові поранення 9 особам, один із травмованих, 28-річний молодик, помер. Підозрюваний у злочині утік на автомобілі. В області оголосили план «Перехоплення». 22 червня стало відомо, що поліція знайшла автівку чоловіка, який вбив одного та вісьмох поранив, а місцеві розповіли подробиці конфлікту. 22 червня мати підозрюваного Віктора Фарафонова у коментарі для одного з центральних телеканалів розповіла свою версію подій, зазначивши, що її син оборонявся.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шутерс Іршанськ суд карантин кафе  
Матеріали по темі