Влада

Новообрані органи місцевого самоврядування у Житомирської області можуть приступити до роботи, президент підписав закон

5 December 2020, 12:55

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що дозволить врегулювати питання правонаступництва комунального і державного майна, у тому числі земельних ділянок, що розташовані на території сформованої територіальної громади. А також бюджетних ресурсів, прав та обов’язків районних рад ліквідованих постановою Верховної Ради районів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.

«Закон розблоковує початок роботи органів місцевого самоврядування новоутворених громад, вибори в яких відбулися 25 жовтня, та відкриває процес реорганізації місцевих органів влади попередніх територіальних громад. Законом також врегульовуються питання розмежування та фінансування соціально важливих об’єктів комунальної власності між районами та новоутвореними громадами, зокрема закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту та інших. Залишки коштів у бюджетах розформованих громад в кінці бюджетного періоду перераховуються до бюджету новоствореної громади», – йдеться у повідомленні.

З набуттям чинності закону буде впорядкована юрисдикція районних державних адміністрацій та районних рад з новим територіальним устроєм. Це сприятиме налагодженню координації державних органів на районному рівні та виконання відповідних державних програм та інших заходів, які здійснюють сьогодні РДА.

«Це довогоочікуваний закон, який створює умови для стабільної роботи як державної влади на місцях, так і місцевого самоврядування в новому адміністративно-територіальному устрої. Він дозволяє завершити формування органів місцевого самоврядування територіальних громад, районних рад, а також провести розмежування майна. Крім цього, закон відкриває можливості щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій і призначення їх голів», – коментує Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

За прийняття Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» (реєстр. №3651-д)
17 листопада проголосували 301 народний депутат.

Нагадаємо, у Житомирській області залишиться лише 4 райони: Бердичівський район, Житомирський район, Коростенський район, Новоград-Волинський район.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня Верховна рада проголосувала за нові райони України: п’ять мажоритарників з Житомирської області були «за»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: президент закон громада  
Матеріали по темі