Події

У Житомирі рятувальники дістали з ями травмованого чоловіка, а в Коростишівському районі на пожежі врятували жінку

8 December 2020, 12:09

У Житомирі 7 грудня на території приватного домогосподарства чоловіки копали яму, один з них стрибнув і травмував ногу, знадобилась допомога рятувальників. Цього ж дня у Коростишівському районі на пожежі врятували жінку, яка прикута до ліжка.

Про це повідомляють на сайті управління ДСНС у Житомирській області.

«7 грудня о 15:58 до Служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про те, що на території приватного домогосподарства необхідна допомога рятувальників, аби дістати з ями травмованого чоловіка. На місце події виїхали фахівці аварійно-рятувальної частини. З’ясувалося, що там громадяни копали яму. Один із чоловіків стрибнув у неї та під час приземлення травмував ногу. Глибина самої ями була близько 3 м. По прибуттю рятувальників медики вже надавали постраждалому першу допомогу – знеболили та наклали шину. Фахівці ДСНС поклали чоловіка на ноші та зафіксували ременями. Далі по драбині, яку під нахилом встановили в яму, вони обережно підняли травмованого на поверхню. А там вже рятувальники транспортували громадянина до медичного автомобіля, потерпілого госпіталізували до лікувального закладу», – йдеться у повідомленні.

7 грудня о 17:35 рятувальники Коростишівського району виїхали на виклик до села Стрижівка, де за повідомленням селянки, виникла пожежа в її дерев’яному житловому будинку.

«На місці події рятувальники встановили, що в будинку сильне задимлення. Також за словами сусідів з’ясувалося, що в помешканні проживає 55- річна жінка, яка не ходить та прикута до ліжка. Потрапивши всередину, рятувальники знайшли її в кімнаті на ліжку. Також вони виявили, що в іншій кімнаті на стільці, який стояв впритул до груби, тліли домашні речі. Йомовірно, від дії високої температури груби і почалось їх тління. Рятувальники швидко винесли тліючі речі на вулицю та відчинили вікна та двері. На повну ліквідацію пожежі їм знадобилося 11 хвилин. Після цього вогнеборці викликали «швидку». За результатами огляду медики дійшли висновку, що госпіталізація їй не потрібна», – повідомляють рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, 22 вересня у райцентрі Житомирської області врятували жінку, яка впала в яму та пробула там усю ніч.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: яма чоловік рятувальники пожежа  
Матеріали по темі