Суспільство

У Житомирі за рік стало менше водіїв, які ігнорують ремені безпеки

8 December 2020, 17:09

У Житомирі пристібаються лише 27,8% водіїв, це – десяте місце серед 24 досліджених великих міст.

Такі результати всеукраїнського дослідження, проведеного в 2020 році, оприлюднили ГО «Vision Zero» і Центр демократії та верховенства права в рамках кампанії «За безпечні дороги».

«Лише кожен четвертий водій у великих містах користується ременями безпеки. Такими є дані щорічного дослідження «Рівень користування ременями безпеки серед водіїв у містах України у 2020 році», яке провів ГО «Vision Zero» спільно з Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії «За безпечні дороги». Тож рівень пристібання на сьогодні складає 26,04%, і це призводить до тих ДТП зі смертельними наслідками, яких можна було б уникнути завдяки користуванню ременями безпеки. Експерти вказують, що причинами є суспільні міфи та упередження, які спонукають водіїв не пристібатися, а також надзвичайно низький штраф – але ситуацію можна змінити на краще», - йдеться у пресрелізі за результатами дослідження, яке проводили у жовтні 2020 року в 24 містах (21 обласні центри України, Києві, Сєвєродонецьку Луганської області та Маріуполі Донецької області).

Спостереження показують, що найкращими залишаються результати у Києві, де ременями користуються 48,2% водіїв. До топ-5 лідерів за пристібанням також увійшли Львів (40,2%), Черкаси (34,5%), Дніпро (33,2%) та Вінниця (33,1%). Антилідерами рейтингу стали Чернівці, Сєвєродонецьк і Кропивницький, де пристібаються менше 18% водіїв.

Нагадаємо, Житомир у 2019 році посів десяте місце у рейтингу українських обласних центрів за кількістю водіїв, що пристібаються пасками безпеки – 26,1%.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці листопада 2020 року в Україні набули чинності зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються обов’язків і прав водіїв, пасажирів та пішоходів, навчальної їзди, розпізнавальних знаків тощо, зокрема – в населеному пункті інструктори практичного водіння, водії і пасажири таксі повинні пристібатися пасками безпеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій дослідження безпека  
Матеріали по темі