Події

​У райцентрі Житомирської області чоловік облаштував у підвалі «музей»: зберігав знайдені речі солдатів, зброю та боєприпаси

8 December 2020, 17:20

У Малині 28-річний чоловік зберігав у підвальних приміщеннях зброю, боєприпаси та знайдені речі на місцях боїв під час ІІ Світової війни. Чоловікові загрожує відповідальність за зберігання небезпечних предметів, зокрема зброї та набоїв. Нині йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та триває досудове розслідування.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Наприкінці листопада працівники Малинського відділення поліції провели санкціонований обшук в господарських та підвальних приміщеннях, належних 28-річному жителю райцентру. За попередньою інформацією, чоловік міг зберігати зброю та боєприпаси. У підвальному приміщенні багатоповерхівки поліцейські виявили «музей»: з’ясувалося, що господар відшукує на місцях боїв під час ІІ Світової війни речі, що належали бійцям. Серед касок, фляг та іншого майна, що зберігалося в підвалі, правоохоронці виявили і небезпечні експонати: з приміщення вилучили майже 2 сотні різнокаліберних набоїв, частини вогнепальної зброї, ємність з сипучою речовиною, ймовірно, порохом, раму гвинтівки зі штиком, предмети, схожі на підривачі снарядів, пістолет, а також гумові кийки, димову шашку та інші предмети», – йдеться у повідомленні.

Усе виявлене було вилучено та направлено на експертне дослідження.

«За висновками фахівців Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Житомирській області, пістолет та порох дійсно становили реальну небезпеку. Відтак слідчі оголосили чоловікові підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Нині тривають інші експертні дослідження», – повідомляють у поліції.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області судитимуть пенсіонера, який зберігав удома вогнепальну зброю та боєприпаси, привезені з зони ООС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпаси Малин підвал поліція  
Матеріали по темі