Здоров'я

Житомирська лікарня купила у фірми свого ортопеда захисний одяг на 40% дорожче, ніж районна лікарня

9 December 2020, 15:48

КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради 7 грудня замовило костюми біологічного захисту по 240 грн за одиницю. Таких костюмів лікарня придбає 1350, відтак загальна вартість закупівлі становить 324 тис. грн.

Згідно з договором, костюми біологічного захисту одноразового використання, виготовлені з матеріалу нетканого поліпропіленового з щільністю 45 гр/кв.м поставить ТОВ «Хейлінг Лайф».


Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Поставити захисні костюми лікарні ТОВ «Хейлінг Лайф» має до 18 грудня 2020 року.

Того ж дня КНП «Любарська центральна районна лікарня» Любарської районної ради Житомирської області закупила у ТОВ «Хейлінг Лайф» костюми біологічного захисту значно дешеве: 1000 костюмів біологічного захисту одноразового використання, виготовлених з матеріалу нетканого поліпропіленового з щільністю 45 гр/кв.м обійшлися в 170 тис. грн, тобто по 170 гривень за штуку, що на 70 грн дешевше, ніж купила «Лікарня №1».


Журналісти Житомир.info зателефонували до власника ТОВ «Хейлінг Лайф» Сергія Овчарука, щоб дізнатися, чому різниться ціна на костюми, але він повідомив, що у нас невірна інформація, і в договорі з КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради немає ціни в 240 грн за костюм біологічного захисту. Сергій Овчарук обіцяв переглянути договір, однак так і не перетелефонував.

Зауважимо, що це перші закупівлі ТОВ «Хейлінг Лайф», до цього фірма участі у закупівлях не брала. Засноване ТОВ 11 листопада 2020 року в Житомирі по Чуднівському шосе,1 та спеціалізується на роздрібній торгівлі фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах. Директор ТОВ - Людмила Халковська, а власником фірми є Сергій Олександрович Овчарук – лікар ортопед-травматолог КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради. Паралельно Сергій Овчарук є медичним директором медцентру «Хейлінг», який теж знаходиться у гідропарку, за однією адресою з ТОВ «Хейлінг Лайф» - Чуднівське шосе, 1.

Мер Житомира 10 грудня повідомив, що договір, укладений з лікарнею №1, скасують, заява мера тут

Нагадаємо, 19 листопада 2020 року Житомир.info опублікував журналістське розслідування про закупівлю КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради 30 000 комплектів захисного одягу на загальну суму 9,13 млн грн, де ціна за один комплект виявилася в 2,5 раза вищою від ціни виробника. Після публікації матеріалу прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом придбання комунальним підприємством захисного одягу для медичних працівників за завищеними цінами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер лікарня закупівлі захисний косюм  
Матеріали по темі