Влада

На реконструкцію госпіталю у Новограді-Волинському треба 52 млн грн, Міноборони може віддати заклад іншому міністерству

21 December 2020, 12:55

На запит народного депутата Дмитра Костюка (фракція «Слуга народу», обраний від Новоград-Волинського округу №65) до президента Володимира Зеленського щодо відновлення роботи Новоград-Волинського військового шпиталю та створення на його базі реабілітаційного центру відповів міністр оборони Андрій Таран.

Відповіді Міністерства оборони від 15 грудня 2020 року оприлюднена на сайті Верховної ради.

Зокрема, Міноборони зазначає, що «медичне забезпечення та реабілітація військовослужбовців Новоград-Волинського гарнізону здійснюється в повному обсязі», але будівлю госпіталю можуть передати Міністерству у справах ветеранів.

«Будівлі колишнього військового госпіталю (військова частина А1063), який було розформовано у 2013 році, потребують капітального ремонту, реконструкції мереж теплопостачання, водопостачання, каналізації та будівництва модульної котельні на твердому паливі на загальну суму близько 52 000 000 гривень. Щорічне бюджетне фінансування, в першу чергу, спрямовується на вдосконалення матеріально-технічної бази закладів, оновлення медичного обладнання в уже існуючих реабілітаційних центрах Міністерства оборони України», - йдеться у відповіді.

Таран також згадує звернення нардепа Костюка до міністерства оборони 23 листопада 2020 року щодо передачі колишнього військового госпіталю у м.Новоград-Волинський на баланс Міністерства у справах ветеранів, зазначаючи, що питання можливо розглянути у разі звернення цього міністерства до Міноборони.

«Житомирська обласна державна адміністрація у разі відповідного рішення Міністерства оборони України буде сприяти у налагодженні функціонування цього лікувального закладу», - інформує міністр Андрій Таран.



Нагадаємо, на пленарному засіданні Верховної ради 6 листопада 2020 року депутати проголосували за направлення президенту звернення мажоритарника від Житомирської області Дмитра Костюка щодо сприяння відновленню повноцінної роботи військового шпиталю в м.Новоград-Волинський та створення на його базі реабілітаційного центру, або надання відповіді чому це не можливо.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році народний депутат Дмитро Костюк вже звертався із запитом щодо відновлення роботи Новоград-Волинського госпіталю, в листопаді 2019 року міністр оборони Андрій Загороднюк відповів, що відповідно до рішення Міністерства оборони України відновлення роботи військового госпіталю в м.Новоград-Волинський є недоцільним. До речі, в лютому 2019 року Дмитро Костюк, який на той час був журналістом Espreso.tv, робив сюжет про розкрадання військового майна та припинення роботи військового госпіталю в Новограді-Волинському.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: госпіталь Новоград-Волинський нардеп Костюк Міноборони  
Матеріали по темі