Здоров'я

​Керівник клініки «М’ята» про зубні імпланти, вініри та стоматологічний мікроскоп як ще один інструмент для створення осяйної усмішки

22 December 2020, 11:15

Гарна та здорова усмішка – це запорука впевненості, своєрідна візитівка сучасної людини, а отже багато в чому формує її імідж, визначає успішність. «Ви не повністю одягнені, якщо на вас немає усмішки», – фраза затерта до дірок, але частка правди в ній таки є.

Піклуватися про свої усмішки житомирянам та гостям міста допомагає клініка «М’ята», яка надає повний спектр стоматологічних послуг.

Як відомо, зуби є не лише елементом зовнішності, а й відповідають за функціонування травної системи, а отже і за стан організму в цілому. Тож здоров’ям ротової порожнини не варто нехтувати, незалежно від віку і статусу.

Імпланти

Трапляються випадки, коли рятівним колом для відновлення зубного ряду та збереження стоматологічного здоров’я є імпланти.

«Зубні імпланти – це порятунок для багатьох, хто втратив зуби. Однак потрібно пам’ятати, що на місце втраченого зуба не завжди можна одразу встановити імплант. Причиною цього може стати відсутність необхідного об’єму кісткової тканини», – каже директор клініки «М’ята» Максим Шишкін.

Він зазначає, що багато пацієнтів, на жаль, звертаються до стоматолога через рік, а то й пізніше, після втрати зуба.

«Це занадто пізно. Краще прийти до фахівця через кілька місяців після того, як зуб утрачений», – радить лікар.

Річ у тім, що з кожним місяцем зволікання збільшується атрофія кісткової тканини, яка втратила навантаження, відбувається її стоншення і зменшення в об’ємі. Якщо кістка менша за висотою або шириною, ніж імплант, його просто не вдасться закріпити – місця не вистачить. Це означає, що з’являється необхідність нарощування кісткової тканини. І лише після цього можна переходити до імплантації зубів.

Фахівець пояснює: нарощування щелепної кістки – це хірургічна операція, яка відкладає процес встановлення імпланта як мінімум на 3-4 місяці та збільшує вартість самої імплантації. Тож затягувати з цим не варто.


Вініри

Сучасним методом реставрації зубів є вініри. Вони здатні просто перевтілити кожного: смілива і відверта, білосніжна та осяйна усмішка – саме про таку мріють усі, особливо дівчата. Зробити цю мрію реальністю допоможуть вініри.

«Вініри – це тонкі керамічні реставраційні елементи на кожен зуб, по суті, це накладки, які заміщають зовнішній шар зубів», – пояснює керівник стоматклініки.

Кому потрібні вініри?

Вініри застосовуються в основному з естетичних міркувань, проте вони здатні вирішити й інші проблеми. Отже, вініри допоможуть при:

• пошкодженні емалі;
• легкій скупченості і кривизні зубів;
• надто великих міжзубних проміжках;
• дефектах розміру і/або форми зубів (найчастіше вініри можуть виправити цей момент. Але не завжди. В цьому випадку необхідна консультація стоматолога;
• стиранні зубів.

«Вініри – відмінний варіант для усунення недоліку, названого останнім у списку. Але потрібно зважати на стан прикусу та самих зубів. Щоб забезпечити довговічність реставрації, потрібно виключити всі ризики, пов'язані з патологією прикусу. А стирання – це якраз симптом такої патології», – наголошує лікар.

Він також зазначає, що вініри – не альтернатива брекетів. Іноді без останніх просто не обійтися.

Стоматолог акцентує на ще одному важливому моменті: зворотного ходу після встановлення вінірів немає – вони з вами назавжди. За необхідності, їх можна замінити на нові через кілька років. Середній термін служби керамічних вінірів – від 10 років, але, по суті, він необмежений, оскільки колір кераміки лишається стабільним десятки років. Загалом тривалість їх експлуатації залежить від стану самих зубів.

«Вініри – це не тільки краса, а й збереження здоров'я ваших зубів. Грамотно виконана робота буде служити довгі роки і тішитиме вас», – підсумовує Максим Шишкін.

До речі, віднедавна послуги у клініці «М’ята» стали ще більш досконалими, адже технічне устаткування клініки поповнилося стоматологічним мікроскопом. Завдяки цьому приладу «картинка», яку бачить лікар, збільшується в 10-15 разів. Це забезпечує просто філігранну роботу і відмінний результат.

Переваги лікування з використанням мікроскопа:

• можливість діагностувати мікротріщини, порожнини між зубами, виявляти карієс на ранніх стадіях та під старими реставраціями зубів;

• максимально зберегти здорові тканини зуба під час лікування, реставрації, імплантації, протезування зубів, при проведенні операцій на яснах;

• точно оцінити прилягання ортопедичних конструкцій при протезуванні;

• досягти правильного розташування імпланту при імплантації зубів;

• зробити будь-яку хірургічну операцію менш травматичною і максимально точною, а результат операції – більш естетичним;

• прі лікуванні пульпіту легко виявити вхід в канали і всі його відгалуження, простіше усунути всі перешкоди;

• незамінний в проходженні анатомічно складних каналів зуба, вилучення раніше зламаних інструментів.

Отже, застосовуючи мікроскоп, стоматолог може детально вивчити будову зуба, його рельєф, колір, стан ясен, оцінити, наскільки добре прилягає до зуба ортопедична конструкція, вінір, а також більш досконало встановити імплант.

Висококваліфіковані фахівці стоматології «М'ята» оберігають ваші усмішки і запропонують варіант, найбільш оптимальний саме для вас. Записуйтесь на консультацію, і спеціаліст складе для вас індивідуальний план лікування.

Телефонуйте: (098) 099-25-88; (097) 876-97-00.

Адреса: м. Житомир, вул. Київська, 59, Стоматологія «М'ята»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стоматолог стоматологія зуб «М’ята» лікування зубів відбілювання зубів пломба імплант вінір  
Матеріали по темі