Місто

​​У Житомирі хочуть знову підвищити тарифи на теплопостачання: порахували, що вартість гігакалорії має зрости на 12-13%

23 December 2020, 15:52

КП «Житомиртеплокомуненерго» збирається переглянути розмір тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води.

Про це йдеться в оголошенні про намір змінити тарифи, опублікованому на сайті Житомирської міськради 22 грудня.

«Керуючись п.2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Мінрегіону України від 05.06.2018 № 130 підприємство доводить до відома споживачів інформацію про намір змінити тариф на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії для всіх груп споживачів», - повідомляє КП «Житомиртеплокомуненерго».

В оголошенні зазначено, що потреба у коригуванні діючих тарифів виникла у зв’язку із зростанням з 01 січня 2021 року вартості постачання та розподілу природного газу та вартості розподілу електроенергії.


«Питома вага природного газу та електроенергії в тарифах складає 76,8%, що значно впливає на розмір встановлених тарифів, тому виникає необхідність у зміні розміру тарифів на теплову енергію, послугу з постачання теплової енергії для усіх категорій споживачів», - відмітили в теплопостачальній компанії.

З наведеної порівняльної таблиці діючих та запроєктованих тарифів на теплову енергію та послуг з теплопостачання випливає, що вартість 1 Гкал для населення та бюджетних установ має зрости на 12,2-13,1 % (у залежності від урахування витрат на утримання ЦТП та ІТП).



При цьому в оголошенні зазначено, що «зауваження і пропозиції щодо оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб приймаються письмово за адресою підприємства: вул. Київська, 48 каб.№5 м.Житомир, протягом 7 календарних днів з 18 грудня 2020 року», тобто до 24 грудня (оголошення оприлюднене на сайті мерії 22 грудня).

Як повідомляв Житомир.info, на початку нового опалювального сезону в Житомирі 7 жовтня 2020 року виконком затвердив нові тарифи на тепло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тариф тепло ЖТКЕ теплопостачання опалення  
Матеріали по темі