Новини компаній

Плюси і мінуси сайту на 1С-Bitrix

24 December 2020, 11:37

1С-Bitrix — це CRM-система для управління бізнесом, а також конструктор сайтів (CMS). Движок дозволяє комунікувати з клієнтами, вести фінансову звітність, обробляти заявки та ін. Однак, «Бітрікс» має свої недоліки, як і будь-який сервіс. Переваги та недоліки системи розбираємо в статті.

Кому підходить Bitrix
CMS Бітрікс — ідеальний варіант для середнього та великого бізнесу. Зазвичай движок використовують, щоб створювати такі проекти як: торговельні майданчики, новинні портали, інтернет-гіпермаркети, соціальні мережі та інтернет-аукціони.

Якщо у вас лендінг, особистий блог або невеликий магазин, 1С-Bitrix не найкращий движок. По-перше, він вдарить по вашій кишені. А по-друге, вам навряд чи стане в нагоді весь спектр функцій для забезпечення життєдіяльності дрібного проекту.

Але якщо ви плануєте масштабувати бізнес, сміливо розглядайте Bitrix. Спочатку таке рішення може бути невигідним, але в міру розвитку проекту ви оціните всі можливості системи.

Функціональні можливості CMS
Функціонал 1С-Bitrix залежить від придбаної редакції. Чим вона дорожче, тим більше опцій в ній передбачено.

У "Бітрікс" є 5 редакцій:

  • старт;
  • стандарт;
  • малий бізнес;
  • бізнес;
  • інтернет магазин + CRM.

Детальніше про тарифи, функціональні відмінності, а також багато іншої цікавої інформації ви можете дізнатися в статті за посиланням: https://www.interkassa.com/blog/obzor-1s-bitrix-bitriks-princip-raboty-preimushchestva-i-nedostatki/

Переваги 1С-Bitrix
CRM має безліч переваг і опцій, завдяки яким ви реалізуєте свій інтернет-проект:

  • Проста і зрозуміла панель управління сайтом. Коли у системи велика кількість функціональних можливостей, складно розібратися, куди натискати і на що дивитися. На щастя, «Бітрікс» має інтуїтивно зрозумілу «адмінку», з якою просто працювати.
  • SEO-плагін. Автоматично створює sitemaps, мета-тайтли і мета-дескріпшн, оптимізує розмір зображень та ін. Завдяки плагіну Bitrix просувати сайт в пошукових системах набагато простіше.
  • Відкритий програмний інтерфейс (API). Сама по собі система не потребує доопрацювань, але якщо ви захочете щось змінити — є можливість зробити це через програмний інтерфейс.
  • Безпека сайту. Захист ваших даних, а також можливість придбання додаткових інструментів захисту.
  • Оновлення. У пакет входить не тільки розширений функціонал, але і оновлення на протязі року.
  • Швидкість завантаження сторінок. Система, незважаючи на свій широкий функціонал, має швидке завантаження сторінок. Ця перевага Бітрікс можлива завдяки програмі прискорення відображення сторінок.

Недоліки 1С-Bitrix

  1. Без навичок програмування буде складно працювати на «Бітрікс». Якщо не вмієте кодити, доведеться звернутися до фахівців.
  2. Знайти компетентного фахівця не так просто, коли мова йде про CMS Bitrix. В інтернеті майже немає інформації по роботі з движком, а на платні курси мало бажаючих.
  3. В системі дуже багато функцій, багатьма з яких ви не будете користуватися.
  4. Працюючи з «Бітрікс», будьте готові регулярно за нього платити. Навіть оновлення не безкоштовні, а коштують близько 60% від вартості використовуваної редакції.

Бітрікс — це унікальна система, яка допоможе реалізувати проект і спростить роботу з ним, але тільки в тому випадку, якщо у вас є необхідні на це ресурси.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бітрікс  
Матеріали по темі