Події

​У Житомирській області майстер лісу нарубав дерев на 5 років ув’язнення з іспитовим строком та має відшкодувати 222 тис. грн збитків

24 December 2020, 15:39

За незаконні порубки у Житомирській області майстер лісу отримав 5 років позбавлення волі з іспитовим строком та має відшкодувати завдану довкіллю шкоду на суму майже 222 тис. грн.

Про це 24 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев, що спричинило тяжкі наслідки, та прийняття пропозиції неправомірної вигоди службовою особою, скоєне майстром лісу одного з лісгоспів області. Вироком Володарсько-Волинського районного суду майстра лісу визнано винним у скоєнні злочинів за ч. 4 ст. 246, ч.1 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років з іспитовим терміном три роки та штрафу у розмірі 25,5 тис. грн (1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян)», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, відповідно до цивільного позову потерпілої сторони, рішенням суду з фігуранта справи стягнуто майже 222 тис. грн завданої довкіллю шкоди, а також понад 17 тис. грн за проведені експертизи.

Установлено, що майстер лісу одного з лісгоспів області, дізнавшись, що місцевому жителю необхідно 20 куб. м деревини, пообіцяв йому «роздобути» ліс за грошову винагороду, з розрахунку 800 грн за один м3.

Так, у липні цього року, майстер лісу власноруч, без передбаченого законом лісорубного квитка та інших дозвільних документів, зрубав на території лісового господарства 17 дерев породи вільха, чим завдав довкіллю шкоди на майже 222 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2019 майстер лісу ДП «Олевського лісгоспу» погорів на хабарі у 8,6 тис. грн за дозвіл безперешкодно проводити лісозаготівлю деревини на території лісгоспу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майстер лісу вирубка дерево ліс шкода суд вирок  
Матеріали по темі