Влада

У Житомирській облраді створили робочу групу, аби розібратися в причинах неякісного ремонту музею Лесі Українки за 1,8 млн бюджетних грн

11 January 2021, 11:09

Голова Житомирської облради Володимир Федоренко відвідав Новоград-Волинський, де розкритикував темпи та якість реставрації музею Лесі Українки, на який з бюджету виділили 1,8 млн грн.

Про це 6 січня повідомила пресслужба Житомирської облради.

«Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко перевірив хід реставраційних робіт у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки у Новограді-Волинському. Разом з народними депутатами Арсенієм Пушкаренком, Максимом Пашковським і Максимом Перебійносом він відвідав музей, в якому до 30 січня мають завершитися реставраційні роботи та створення експозиції до 150-річчя великої поетеси», - йдеться у повідомленні.

Голова облради вказав на незадовільний стан проведених робіт, на які було виділено 1,8 млн грн з бюджету.

«Краще б нічого не робили, ніж так. Реставрація проведена недбало, темпи не витримують жодної критики. Однозначно, так не повинно бути!», - прокоментував Володимир Федоренко.

Голова обласної ради заявив, що бере ситуацію з реставрацією музею під особистий контроль.

«Висновки та кадрові рішення будуть зроблені уже найближчим часом», - пообіцяв Володимир Федоренко.
221efbc8f3a1c4142ea4323a4bdd2a42


Скріншот з сайту облради

У терміновому порядку того ж дня була сформова робоча група з метою вивчення ситуації, що склалася із підготовкою до відзначення 150-річчя з Дня народження Лесі Українки.

Розпорядження голови облради про створення такої робочої групи 6 січня оприлюднили на сайті Житомирської обласної ради. Очолив робочу групу, до якої увійшли депутати облради від різних фракцій, керівники та спеціалісти профільних департаментів і управлінь, заступник голови облради Володимир Ширма.

Нагадаємо, до 150-річчя від дня народження Лесі Українки, яке відзначатимуть 25 лютого 2021 року, «Укрпошта» випустила поштові марки з героями мультфільму «Мавка. Лісова пісня».

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 КМУ утворив оргкомітет з підготовки до 150-річчя Лесі Українки, куди увійшли посадовці з Житомирської області.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леся Українка музей реставрація ювілей облрада робоча група  
Матеріали по темі