Влада

Мер Житомира розкритикував дії АТ «Житомиргаз»: З монополіями потрібно закінчувати

11 January 2021, 19:16

Депутати Житомирської міської ради на позачерговій сесії Житомирської міської ради 11 січня розглянули одразу кілька звернень до центральних органів влади, а також до правоохоронних органів, які стосувались передачі у власність міста газових мереж та неприпустимості збільшення тарифів, і за звернення до Служби безпеки України щодо ситуації з відключенням в опалювальний сезон багатоповерхівки на Покровській. За словами міського голови, звернення місцевих депутатів – це не так вже і багато, але про проблеми із монополіями в певних галузях необхідно говорити.

«Якщо сидіти і мовчати, то усім в Києві буде здаватись, що відбувається абсолютно нормальна ситуація. Але ми бачимо, що монополісти, які працюють в Україні, вони отримують, як вони самі кажуть, європейські тарифи, мовляв, в Європі трошки вище, і нам потрібно прийти до рівня європейських тарифів. Але при цьому ми не отримуємо європейських пенсій і не отримуємо європейських зарплат. І, знаєте, якщо вже говорити про місцеве самоврядування, то Верховна рада встановлює пільги (я тільки за ці пільги, які люди заслужено отримують), але компенсація цих пільг, на прикладі ТТУ, лягає на міський бюджет. Це більше 130 мільйонів гривень. Так не може продовжуватись. Держава теж повинна розуміти, що в людей немає грошей. Особливо в такий складний економічний період, в період карантину, коли скорочуються робочі місця, то піднімати тарифи – це останнє, що потрібно було робити. Тому звернення Житомирської міської ради та інших міських рад – це ще одна можливість привернути увагу для того, що Кабінет міністрів переглянув ці рішення», – каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


«Другий момент, що стосується «Житомиргазу». З цими монополіями потрібно закінчувати. Це фактично приватна структура, яка встановлює і вимагає свої правила. Вимикають будинки посеред опалювального сезону, відключають іноді котельні, як це було в минулому році, відключають будинки в ОСББ. І якщо міська рада готова показати своїх тарифи спеціалістам, щоб вони їх перевірили, то «Житомиргаз» цього не зробив жодного разу. На всі наші запити відповідей не було. Тому чи держава повинна забрати ці мережі собі у власність, чи забрати їх в комунальну власність. Ми готові це питання розглядати і так, і так», – додав Сухомлин.

Фоторепортаж з першої у 2021 році сесії Житомирської міської ради дивіться тут

Нагадаємо, 11 січня мер Сергій Сухомлин прокоментував акцію протесту в Житомирі, яку проводили 10 січня проти «тарифного геноциду».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада звернення тариф  
Матеріали по темі