Влада

Житомирська міська рада знову просить Кабмін передати газові мережі у власність міста

11 January 2021, 16:53

Депутати Житомирської міської ради проголосували за звернення до Кабінету міністрів щодо передачі газових мереж в комунальну власність міста, щоб мати змогу зменшити тарифи для містян.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради, яку мер терміново скликав 11 січня 2021 року.

«За моєю інформацією, в цьому році закінчується термін оренди газових мереж. І якщо ми не зробимо таке звернення, то вони продовжать термін і скажуть: до нас ніхто не звертався», - пояснив Сергій Сухомлин.

Також депутати підтримали пропозицію депутата Любові Цимбалюк щодо звернення до Служби безпеки України та Антимонопольного комітету з проханням перевірити обґрунтованість тарифів на газ.

«Також пропоную це звернення розіслати по інших громадах та радах, звернутись з цим до Асоціації міст України», - запропонував мер Житомира під час голосування.

Діаграма щодо складової тарифу на опалення, де 76,2% - це плата за газ

Крім того, депутати проголосували за звернення до президента, Верховної ради та Кабміну щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання та розподіл природного газу.

Детальніше дивіться у сюжеті на нашому сайті

Нагадаємо, 21 квітня 2017 року під час позачергової сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та в.о. голови Фонду державного майна України Дмитра Парфененка щодо передачі мереж газопостачання у власність територіальної громади міста.

11 січня мер Сергій Сухомлин прокоментував акцію протесту в Житомирі, яку проводили 10 січня проти «тарифного геноциду».

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до рішення виконкому Житомирської міської ради від 30 грудня 2020 року, з січня 2021 року тариф на теплову енергію та послуги з централізованого опалення у Житомирі зріс на 18%. Крім того, з січня 2021 року в Житомирі зріс тариф і на водопостачання та водовідведення на 16%. Щодо приватних компаній, то з 1 січня 2021 тариф на розподіл газу АТ «Житомиргаз» становитиме 2,02 грн збільшення на 70%. Також на засіданні 28 грудня 2020 року Уряд схвалив постанову, відповідно до якої скасовується пільгова ціна на електроенергію за перші 100 кВт, а прем’єр-міністр доручив перевірити обґрунтованість цін на газ для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада тариф звернення газ КМУ  
Матеріали по темі