Політика

Законодавча активність нардепів від Житомирської області в 2020 році та кількість проєктів, підтриманих Верховною радою

12 January 2021, 12:03

З шести народних депутатів, обраних в одномандатних виборчих округах Житомирської області, троє в 2020 році долучилися до створення більш ніж 40 законопроєктів, але чинними актами переважна більшість з них так і не стала.

До речі, в перший рік каденції, коли Верховна рада працювала в «турборежимі», житомирські мажоритарники встигли подати кілька десятків законопроєктів і лише в одного всі подані проєкти стали законами.

Інформація про зареєстровані законопроєкти та чи став він чинним актом оприлюднена на парламентському сайті. До речі, деякі житомирські нардепи-мажоритарники вже почали активну законотворчу діяльність в січні 2021 року.

Отже, скільки законопроєктів підготував кожен з мажоритарників в 2020 році та скільки з поданих за час каденції вже стали чинними актами.

Ігор Герасименко (Житомирський округ №62, фракція «Слуга народу») за 2020 рік має у своєму активі 9 законопроєктів, жоден з яких ще не ухвалений Верховною радою (0%). Зазначимо, що в 2019 році Герасименко долучився до розробки п’яти проєктів законів і всі вони вже прийняті (100%).

Богдан Кицак (Бердичівський округ №63, фракція «Слуга народу») – 34 законопроєкти, ухвалений один (3%) – про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019). В 2019 році Кицак був співавтором шести проєктів законів, з них прийняті три (50%). В новому році нардеп вже долучився до підготовки п’яти законопроєктів.

Володимир Арешонков (Коростенський виборчий округ №64, група «Довіра») – 41 законопроєктів, ухвалені чотири (10%). За 2019 рік нардепом подано шість проєктів, жоден не став чинним актом (0%);

Дмитро Костюк (Новоград-Волинський округ №65, фракція «Слуга народу») – 18 законопроєктів, ухвалений лише один (6%) – постанова Верховної ради про направлення запиту Костюка до президента України стосовно військового госпіталю в Новограді-Волинському. Зазначимо, що в 2019 році нардеп долучився до розробки 16 проєктів і дев’ять з них стали чинними актами (56%).

Тетяна Грищенко (Малинський округ №66, фракція «Слуга народу») – 44 законопроєкти, ухвалені два (5%). В перший рік каденції Грищенко була співавтором чотирьох проєктів і жоден з них не ухвалений (0%).

Сергій Кузьміних (Чуднівський округ №67, фракція «Слуга народу») – 42 законопроєкти, ухвалені десять (24%). В 2019 році Кузьміних був співавтором восьми проєктів, з яких чинними актами стали шість (75%). В новому році нардеп, який є членом парламентського Комітету з питань здоров’я та медицини, вже став співавтором двох законопроєктів щодо спорту: про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо діяльності фізкультурно-спортивних товариств «Динамо», «Колос», «Спартак» та «Україна»); про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту.

Нагадаємо, станом на початок лютого 2020 року з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області лише двоє мали більш ніж 30% законодавчих ініціатив, які підтримала Верховна рада.

Як повідомляв Житомир.info, народного депутата Сергія Кузьміних, обраного від Чуднівського округу №67, в 2020 році позбавляли відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за прогули та ігнорування голосувань в червні та жовтні і листопаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп ВР законопроєкт  
Матеріали по темі