Влада

Робоча група провела засідання в музеї Лесі Українки в Новограді-Волинському: реставрацію робитиме новий підрядник, а святкування перенесли на літо

13 January 2021, 10:42

Щоб виправити ситуацію з неякісним ремонтом музею лесі Українки в Новограді-Волинському робоча група вирішила підписати додаткову угоду з підрядником, який створюватиме експозицію. У день народження Лесі Українки проведуть камерний захід, масштабні святкування – влітку, після закінчення нокдауну.

Про це 12 січня на своїй сторінці в соціальній мережі написав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

«Ганебна «реставрація» музею Лесі Українки отримає перезавантаження. Сьогодні провели в будівлі виїзне засідання робочої групи з відзначення 150 - річчя Лесі Українки! Хоча об’єкт мали здати ще 20 грудня, він зовсім не готовий. Ми маємо дуже мало часу, щоб виправити ситуацію. У майбутньому до таких проектів ми будемо залучати виключно професійних реставраторів. А поки вирішили підписати додаткову угоду з підрядником, в якій будуть визначені кінцеві терміни виконання робіт. Саме виконання робіт, а не їх імітації. Нова дата - 5-7 лютого. Експозицію музею до 150 річчя Лесі Українки буде створювати Народний художник Анатолій Гайдамака… У день народження Лесі Українки - 25 лютого, проведемо камерний захід, а влітку, після скасування локдауну, організуємо масштабні урочистості за участі великої кількості учасників. Сподіваюся, що ювілей Лесі підштовхне рух на відновлення нашої культурної спадщини і депутати підтримають комплексну модернізацію і трансформацію музею», – написав Федоренко.

Як повідомляв Житомир.info, 6 січня у Житомирській облраді створили робочу групу, аби розібратися в причинах неякісного ремонту музею Лесі Українки за 1,8 млн бюджетних грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей Лесі Українки річниця робоча група реставрація  
Матеріали по темі