Події

У Бердичеві нетвереза мати не хотіла віддавати соцслужбам дитину, бо донька має щедрувати і заробити грошей

14 January 2021, 16:35

Алкоголь, відсутність їжі, недоглянута 9-річна дівчинка та п’яні чоловіки – таку картину застали бердичівські працівники соціальної служби та ювенальної превенції, коли навідались з перевіркою до помешкання сім’ї, яка перебуває на контролі служб. 13 січня виконавчий комітет Бердичівської міської ради терміново зібрався на засідання.

Про це повідомляє місцевий сайт РІОБердичів.

«Умови проживання даної сім’ї жахливі, причому помешкання належить невідомо кому, адже його винаймають. Те, що довелося під час рейду там побачити, жахнуло усіх. Мати була у стані алкогольного сп’яніння, там же ж, у помешканні, знаходилися сторонні особи, також сп’янілі, які, побачивши працівників служби та поліції, пішли. Залишилася жінка та її «черговий» п’яний коханий. В оселі – безлад, а з продуктів харчування були батон, олія та незакінчена пляшка спиртного.

Дівчинка 9-ти років була у занедбаному стані, а мати не хотіла віддавати її поліції та службі у справах дітей, бо має бути Щедрий вечір, Старий Новий рік тощо і дитина ходитиме щедрувати та посівати, заробляючи таким чином гроші. Залишити дитину у таких умовах служби не могли, тому її було негайно відібрано, бо незрозуміло, чим такі посиденьки у компанії чоловіків могли закінчитись», - зазначила керівник сектору опіки та піклування, усиновлення та соціального захисту дітей Алли Гайдамаченко.

Дівчинку завезли до Бердичівської районної лікарні на огляд, де було встановлено, що вона вже перехворіла на коронавірусну інфекцію. Дитину направлять в Житомирський обласний центр для тимчасового перебування дітей, поки служба у справах дітей готуватиме позовну заяву до суду про позбавлення жінки батьківських прав.

Жінка є матір’ю-одиначкою, в полі зору відповідних служб перебуває давно, проте періодично її знімали з обліку через зміну адрес проживання.

«То вона у місті проживала, то переїжджала у села, все це тягнеться кілька років, надані шанси для виправлення не використовувалися, а дівчинка все це бачить, у цьому живе і, зважаючи на вік дитини, є великий шанс її «втратити». Доля дівчинки може бути зламана, умови її життя жахливі, а попереду ще й прогнозують морози, тому було і прийнято рішення відібрати дитину. Тим більше, що вона й сама налаштована на зміну життя на краще, а міська влада і члени виконавчого комітету, які підтримали дане рішення, впевненні, що дитина скоро знайде собі нову люблячу родину, де їй буде затишно і де про неї дбатимуть», – повідомляють на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2020 року у Житомирській області тітка-опікун побила неповнолітню дівчинку, бо вона відмовилась принести їй алкоголь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів дитина нетвереза мати соцслужби  
Матеріали по темі