Здоров'я

Степанов переконаний, що повертати у школи учнів молодших класів зараз не можна – це зведе нанівець мету посиленого карантину

16 January 2021, 16:40

Міністр охорони здоров’я Максим Степанова переконаний, що повертати на навчання учнів початкової школи у найближчий понеділок, 18 січня, не можна. До кінця локдауну, тобто до 24 січня включно, діти не повинні відвідувати заклади.

Про це Степанов 15 січня написав у своєму Facebook.

«Чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання для учнів початкової школи? Якщо у наступний понеділок учні молодших класів повернуться у школи, це зведе нанівець мету посиленого карантину», – зазначив Міністр.

Він назвав причини необхідності «потримати» дітей вдома:

● Період дії посиленого карантину в Україні збігається з завершенням інкубаційного терміну захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят. Багатьом з вас відомо, що діти нерідко переносять коронавірус безсимптомно, тому батьки можуть не знати про ризики передачі хвороби й привести малечу на навчання. А це, своєю чергою, призведе до зростання захворюваності через перехресне зараження дітей.

● Також діти можуть “принести” інфекцію зі школи до членів своєї родини. Зокрема, і до тих, які знаходяться у зоні ризику (таку ситуацію ми вже спостерігали у країнах ЄС).

Максим Степанов також зазначив, що показник захворюваності серед дітей продовжує зростати. Якщо у листопаді він становив 3,1%, у грудні вже підскочив до 5,9% від загальної кількості.

«Я розумію батьків та вчителів — усі надто втомилися від обмежувальних заходів. Але маємо ще трохи набратися терпіння. Карантин триватиме до 24 січня, результатом його дотримання стане спроможна витримувати подальше навантаження медична система», – резюмував очільник МОЗ.

Насамкінець він звернувся з проханням до деяких політиків і закликав не маніпулювати темою та не використовувати її заради власного піару.

Нагадаємо, у школах Житомира з 11 по 24 січня тривають зимові канікули.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 09:00 год. 16 січня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 42454 випадки коронавірусної хвороби. За минулу добу, 15 січня, зареєстрували 200 нових випадків COVID-19. За період пандемії померло 698 осіб, минулої доби від ускладнень хвороби померла житомирянка і жителька Новограда-Волинського. Вилікувались від COVID 36806 пацієнтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 школа навчання Степанов МОЗ  
Матеріали по темі