Події

​У Радомишлі бухгалтерка, нараховуючи зарплату працівникам дитсадків, «списала» на свій рахунок 320 тис. грн: справу передали до суду

19 January 2021, 10:18

У Житомирській області бухгалтерку дитсадків обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами на суму 320 тис. грн – прокуратура передала справу до суду.

Про це 19 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Коростишівською місцевою прокуратурою, у межах процесуального керівництва, скеровано до суду обвинувальний акт за фактом заволодіння службовою особою бюджетними коштами, вчиненого повторно (ч.ч. 2, 3 ст. 191 КК України). За даними слідства, бухгалтерка двох дитсадків міста Радомишля під час нарахування працівникам цих комунальних установ заробітної плати, суми податків з доходів фізичних осіб перераховувала на рахунки власних банківських карток», - йдеться у повідомленні.

Унаслідок таких протиправних дій, фігурантка справи протягом 2019 року заволоділа майже 320 тис. грн бюджетних коштів.

«Процесуальним прокурором в інтересах держави заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. Досудове розслідування проводило Радомишльське відділення поліції», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, бухгалтер комунальної установи в Житомирі незаконно нарахував собі понад 270 тис. грн зарплати. У грудні 2020 посадовцю повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бухгалтер зарплата заволодіння коштами Радомишль дитсадок  
Матеріали по темі