Влада

Житомирська область – серед лідерів за обсягом погашення боргу за пільгові перевезення пасажирів «Укрзалізницею»

19 January 2021, 16:57

«Укрзалізниця» у 2020 році надала послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні на суму 285,3 млн грн. Натомість отримала лише 28 % компенсацій від місцевих органів влади.

Про це 19 січня повідомив пресцентр «Укрзалізниці».

Зазначено, що серед найбільших боржників – місцеві органи влади: Харківської області (38,6 млн грн), Київської області (25,0 млн грн), Львівської області (17,3 млн грн), Одеської області (10,8 млн грн), Дніпропетровської області (17,9 млн грн) та м. Київ (29,5 млн грн).

Разом з тим, в «Укрзалізниці» виокремили кілька областей, які є лідерами за обсягом погашення боргу, серед них – Житомирська область.

«Лідерами за обсягом погашення боргу є місцеві органи влади Херсонської, Луганської, Миколаївської, Житомирської та Волинської областей, а антилідером – місто Київ, рівень сплати боргів якого за перевезення пільговиків дорівнює нулю», – йдеться у повідомленні.

В «Укрзалізниці» зазначають, що загалом такий низький рівень відшкодувань перевізнику витрат за надані послуги сповільнює розвиток приміських залізничних перевезень, обмежує можливості компанії в поліпшенні сервісу для пасажирів та оновленні рухомого складу.

У компанії нагадують, що, за словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака, компанія планує укладати з місцевими органами виконавчої влади публічні договори на приміські пасажирські перевезення.

Як повідомляв Житомир.info, у додатку до проєкту рішення сесії Житомирської міської ради «Про затвердження Програми для забезпечення виконання рішень суду на 2021-2025 роки», який був опублікований на сайті мерії 14 вересня 2020 року, було зазначено, що департамент соціальної політики Житомирської міськради боргує АТ «Українська залізниця» в особі регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Українська залізниця» – 8 647,2 тис. грн (в т.ч. витрати, які понесла залізниця за перевезення пасажирів, які користуються пільгами з оплати проїзду за період з 2013-2016 роки та 2018 рік складає 8 452,9 тис. грн, судові витрати за сплату судового збору – 194,3 тис. грн).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Укрзалізниця" компенсація пільговик поїзд потяг залізниця проїзд  
Матеріали по темі