Події

​Правоохоронці викрили наркоділків з Житомирської області, які купували і надсилали поштою метадон у виправну колонію на Харківщині

21 January 2021, 10:23

Поліція та СБУ викрила організовану злочинну групу у складі чотирьох осіб, які налагодили постачання метадону до виправної колонії на Харківщині. Саме там відбуває покарання за вбивство організатор наркопоставок. «Товар» закуповувала жителька Коростеня, а відправляли його поштою з Житомира двоє її напарників.

Про це 20 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Судитимуть організовану злочинну групу, яка налагодила поштовий канал збуту наркотичних засобів ув’язненим. Житомирською обласною прокуратурою, у межах процесуального керівництва, 19.01.2021 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом незаконного придбання, зберігання, пересилання та збуту наркотичних засобів у місцях позбавлення волі, скоєного організованою злочинною групою у складі чотирьох осіб (ч.ч. 2, 3 ст. 307, ч.ч. 1, 2 ст. 309 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що у січні 2020 року 35-річний засуджений за умисне вбивство, відбуваючи покарання у ДУ «Покровська виправна колонія № 17» на території Харківської області, з метою отримання незаконного прибутку, налагодив злочинну схему придбання та збуту наркотичного засобу – метадону - ув’язненим цієї установи виконання покарань.

Для реалізації свого злочинного задуму наркодилер створив та очолив організовану групу, залучивши до її складу свою знайому жительку міста Коростеня та двох раніше судимих осіб.

Кожний з учасників виконував окрему роль: коростенка займалася придбанням наркотичних засобів, її напарники – збували «товар» у місця позбавлення волі, надсилаючи із міста Житомира пакети через поштові відправлення.

«Організована група у складі чотирьох осіб займалася протиправною діяльністю з лютого по травень 2020 року. Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено у фігурантів близько 45 грамів особливо небезпечного наркотичного засобу – метадону. Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводило Головне управління Нацполіції в області, оперативний супровід забезпечував ВБКОЗ УСБУ в області», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня 2021 правоохоронці повідомили про підозру у придбанні і збуті наркотичних засобів засудженому, який, відбуваючи покарання в одній з виправних колоній Житомирської області, налагодив канал поставки наркотиків та організував «чорний общак».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик колонія наркодилер пошта посилка  
Матеріали по темі