Суспільство

Перший в історії «Ланцюг Соборності» онлайн: творимо історію України разом

21 January 2021, 10:55

В цьому році мужній бренд з українським характером КОZАЦЬКА РАDА доведе, що жодні перешкоди не стануть українцям на заваді. За його сприяння буде створено віртуальний ланцюг, що поєднає Київ та Сімферополь 21-22 січня.

22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки – в єдину Українську соборну державу об'єдналися Українська Народна Республіка і Західно-Українська Народна Республіка. Рівно через 80 років після цієї доленосної події на законодавчому рівні було ухвалено святкування дня Соборності України, що засвідчує єдність нашого народу, про яку мріяли ще з княжих часів видатні державні, політичні і релігійні діячі, літописці, письменники і звичайні люди. Але шлях до свободи і незалежності був довгий і тяжкий, сповнений трагічних подій. На жаль, і сьогодні нам доводиться за це боротись і справами підкріплювати наше прагнення жити в єдиній Україні.

Живий ланцюг 2021

День Соборності свято, що символізує не тільки об’єднання нації, але й день, коли лишаються в стороні всі суперечки. Зрозуміти, що сила в єдності, нас вчить історія і нагадує сьогодення. У час, коли ми маємо українські території, непідконтрольні українській владі, День Соборності ще один привід нагадати, що Крим та Донеччина це Україна.

Цього року між Києвом та Сімферополем збудують перший в історії віртуальний ланцюг Соборності. Він простягнеться на 1058 кілометрів і п’ять разів перетне Дніпро, символічно поєднавши Україну.

В часи, коли випробовується єдність нашого народу, українці зможуть вписати нові сторінки в історію Соборності. І хоча живий ланцюг єдності традиційно будувався зі Сходу на Захід, цього року він повинен поєднати Україну там, де її намагаються розділити між Києвом та Сімферополем.

Акція розпочнеться у 31 річницю «Української хвилі» 21 січня і триватиме протягом двох днів. Вперше вона зможе поєднати усіх українців, незалежно від відстані та фізичної можливості бути присутнім, адже ланцюг Соборності буде збудований в Інтернеті.

Щоб стати у ланцюг, достатньо авторизуватися на сайті «Ланцюг Соборності» https://unite-ukraine.com.ua Звідти автоматично підтягнеться аватарка і стане наступною в черзі із тисяч аватарок інших учасників, що мають метр за метром вишикуватись на 1058 кілометрів маршруту.

Ланцюг п’ять разів символічно перетне Дніпро: на мосту Патона, де традиційно будували живий ланцюг єдності кияни, біля Черкас, Кременчука, у Дніпрі та Запоріжжі.

В День Соборності через COVID-19 ми не зможемо як завжди взяти одне одного за руки. Але відтепер для єдності немає обмежень і відстань не має значення. Значення має лише наше прагнення бути разом в одній соборній Україні.

21 січня відкриється доступ на сайт, де розпочнеться будівництво Ланцюга Соборності. А поки, всі охочі приєднатися до цієї акції, можуть дізнаватися про перебіг подій на сторінці https://www.facebook.com/unite.ukraine у Фейсбуці.

Долучайся до Ланцюга Соборності, який реалізується за підтримки бренду КОZАЦЬКА РАDА, у якого справді український характер.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Соборності ланцюг єдності  
Матеріали по темі