Місто

Влада Житомира хоче забрати майно та земельні ділянки закладів профтехосвіти у власність громади

22 January 2021, 17:33

Міська рада хоче надати згоду на прийняття у власність Житомирської міської об'єднаної територіальної громади майна та земельних ділянок закладів професійно-технічної освіти.

Відповідний проєкт рішення сесії оприлюднили 22 січня на сайті міськради.

У власність громади хочуть забрати майно та земельні ділянки:

Житомирського професійного політехнічного ліцею (м. Житомир, вул. Старовільська, 9-а);

Державного навчального закладу «Центр сфери обслуговування міста Житомира» (м. Житомир, вул. Корольова, 132);

Державного навчального закладу «Житомирське вище професійне технологічне училище» (м. Житомир, вул. Сергія Параджанова, 72);

Центру професійно-технічної освіти м. Житомира (м. Житомир, вул. Селецька, 5);

Державного навчального закладу «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м. Житомира» (м. Житомир, вул. Чуднівська, 102-а).

Нагадаємо, 20 січня в інтерв’ю голова бюджетної комісії міської ради Юрій Мойсеєв зазначав, що з міського бюджету щороку виділяють 90 млн грн на утримання ПТУ, які не підпорядковуються міському департаменту освіти, а вся їхня нерухомість є державним майном.

«Ми звернулися з листом до обласної ради та облдержадміністрації, щоб вони взяли на себе це фінансування, або хоча б його частину. Рішення сесії облради по цьому питанню ще немає, але прийшов лист-відповідь за підписом голови обласної ради: дякую, нам це не потрібно. А нам це потрібно? За нашими підрахункам в міських ПТУ житомирян навчається лише 30%, решта – з сусідніх ОТГ, з районів», - сказав Юрій Мойсеєв.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2016 року ПТУ Житомира включили до міської освітньої мережі і почали фінансувати з міського бюджету. В інтерв’ю в лютому 2017 року мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що система профтехосвіти місту потрібна, бо без цієї системи розвиток міста з точки зору залучення інвестицій, будівництва виробництв не буде працювати. В 2019 році професійно-технічні заклади, які розташовані в Житомирі, не потрапили до пілотного проєкту, який передбачав передачу фінансування ПТУ на рівень області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада ПТУ майно земля  
Матеріали по темі