Події

Для відшкодування збитків, завданих конвертаційним центром, житомирські податківці вилучили майно вартістю 14 млн грн

23 January 2021, 09:45

Працівники податкової міліції у порушників податкового законодавства вилучили майна на суму більш ніж 14 млн грн.

Про це 23 січня повідомила пресслужба ДФС у Житомирській області.

«Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Житомирської області, спільно з УСБУ в області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури ліквідовано міжрегіональний центр мінімізації податкових платежів у якому надавались послуги по мінімізації податкових навантажень суб’єктам господарювання реального сектору економіки по переведенню безготівкових коштів у готівку. Загальна сума штучно сформованого податку на додану вартість, не сплаченого до державної казни, сягає понад 20 мільйонів гривень, а оборот «конвертаційного центру» тільки протягом 2020 року склав понад 200 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

До ЄРДР внесено відомості про вчинення злочину, який кваліфікується ч.5 ст.27, ч.2 ст.205-1, підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації, ч.3 ст.212 КК України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

«В рамках кримінального провадження та з метою повного відшкодування збитків, нанесених державі, податківцями проведено ряд санкціонованих судом обшуків в ході яких вилучено сільгосптехніку, а саме - 7 тракторів марки «!Беларус», «Холанд», «Брент», 2 автомобілі «Камаз», автомобіль «Форд», близько десяти одиниць сільгоспобладнання, а також 28 тон мінеральних добрив та більше 130 тонн збіжжя. Загальна сума вилученого майна становить більше 14 мільйонів гривень», - інформує обласне управління ДФС.

В даний час слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, на початку грудня 2020 року пресслужба ГУ ДФС у Житомирській області повідомляла про виявлення міжрегіонального конвертаційного центру з оборотом 200 млн грн на рік, який діяв у Житомирській та Вінницькій областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС конвертцентр  
Матеріали по темі