Здоров'я

«Обережний оптимізм»: у департаменті охорони здоров’я охарактеризували ситуацію з COVID-19 у Житомирській області

25 January 2021, 11:29

Характеризуючи ситуацію щодо поширення коронавірусної хвороби на території Житомирської області, у департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації говорять про «обережний оптимізм».

Саме таким словосполученням під час щотижневого онлайн-брифінгу 25 січня загальну тенденцію стосовно захворюваності на COVID-19 описав начальник одного з відділів департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Сергій Березовський.

«Ситуація, яка в нас складається в області останніми тижнями, дає нам такий обережний оптимізм: зменшується кількість виявлених хворих. Можна допустити, що це відбувається завдяки локдауну. Цифри говорять самі за себе: з тижня в тиждень кількість осіб, які інфіковані коронавірусною інфекцією, у нас зменшується. Відповідно, зменшується і навантаження на медичні заклади. На цей час у нас вільно більше 70% ліжок у закладах охорони здоров’я, які визначені для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. І, на радість, зменшується кількість людей, які помирають. У нас за цей тиждень таких було 25. Сумна цифра, але надія є, що вона буде теж зменшуватись», – зазначив Березовський.

Голова ОДА Віталій Бунечко нагадав, що карантин триває, хоч локдаун і закінчився.

«Незважаючи на те, що жорсткий локдаун закінчився, у нас триває адаптивний карантин, тому прошу всіх дотримуватись відповідних заходів для того, щоб нам вдавалося далі стримувати цю хворобу», – закликав Бунечко.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 25 січня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 43613 випадків коронавірусної хвороби. Зокрема, за минулу добу, 24 січня, зареєстрували 122 нові випадки. За період пандемії від ускладнень COVID-19 померли 727 пацієнтів, у тому числі минулої доби зафіксували три летальні випадки. Одужало загалом 39762 особи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 брифінг Березовський  
Матеріали по темі