Місто

​Депутатам Житомирської міськради показали модернізовані котельні, теплові пункти та нову ТЕЦ на Богунії

27 January 2021, 19:34

Міська комісія з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури оглянула котельні та теплові пункти «Житомиртеплокомуненерго», які модернізували за співфінансування з СЕКО та за кошти ЄБРР.

«На даний час ви бачите котельню РК-8, проспект Миру, 22. За кошти ЄБРР було зроблено повністю модернізацію самої котельні, замінили насосну групу, замінили пальники, зробили реконструкцію цілої котельні. До того ми були на двох ЦТП, одне ЦТП - цілий тепловий пункт, який обслуговує військовий інститут і зайшли в один будинок, щоб показати для зразка, як працює ІТП - індивідуальний пункт, який на один будинок», - каже технічний директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Петро Сергійчук.

За словами технічного директора «Житомиртеплокомуненерго», в місті встановили усі ІТП за фінансування ЄБРР.

«За грантові кошти у нас реалізовано 76 ІТП, за кошти ЄБРР. Ми зробили 71, тому що військовий інститут відмовився і за цей час 5 ІТП встановили мешканці самі, тому реалізовано 100%. Зараз стадія завершення, опалення поставлено, вже вони працюють, тільки залишилася гаряча вода, зараз до квітня все дороблять», - додає технічний директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Петро Сергійчук.


По програмі з СЕКО у місті ще мають замінити кілька кілометрів теплових мереж та встановити близько 60 ІТП.

Також членам комісії показали будівництво ТЕЦ на провулку Винокурному. Роботи по будівництву виконані на 60%. У якості палива на станції використовуватимуть дерев’яну тріску.

«Коли ми проводили тендер, то прописували умови до обладнання, яке має бути екологічно чисте і воно має бути по 100 міліграмів - СО, NOх - 200 міліграмів, тобто найнижчі межі, які навіть на газу не досягаються ми прописували. Вона (ТЕЦ) буде кидати у мережу електричну енергію, а далі ми будемо по об'єктно на свої об'єкти відписувати», - розповідає Петро Сергійчук.

Запустити ТЕЦ планують до грудня 2021 року.

27 січня комісія ознайомилась із об’єктами комунального підприємства, а обговорювати та надавати будь-які рекомендації будуть на наступних засіданнях.

«Зараз ми вивчаємо дане питання. Засідання буде продовжуватись на наступному тижні й вже конкретно будуть обговорюватись ті чи інші заходи, планування бюджету, який ми планували затвердити на 2021 рік. На підставі бюджету ми будемо вирішувати. На підставі докладу наших спеціалістів теплокомуненерго і комунального управління будемо приймати рішення та надавати рекомендації меру про подальші заходи щодо економії (споживання) енергоносіїв і що робити по зменшенню (споживання) енергоносіїв, які будуть впливати на платіжки кінцевому споживачу», - підсумував голова постійної комісії Геннадій Карпінський.

Нагадаємо, 22 грудня 2020 року мер Житомира розповів про переваги нової ТЕЦ, яка будується на провулку Винокурному.

Як повідомляв Житомир.info, до кінця 2020 року у Житомирі планували ввести в експлуатацію усі 76 індивідуальних теплових пунктів за кошти ЄБРР. Встановлювали ІТП в житлових будинках, садочках та школах у мікрорайонах Промавтоматика та Богунія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖТКЕ ТЕЦ ІТП комісія ЖКГ  
Матеріали по темі