Події

​Керівника житомирської фірми та його субпідрядника підозрюють у привласненні 440 тис. грн на капремонті покрівель двох шкіл

29 January 2021, 10:22

Підряднику та субпідряднику оголосили про підозру у привласненні 440 тис. грн під час ремонту покрівель двох сільських шкіл у Бердичівському районі.

Про це 29 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Понад 400 тис. грн бюджетних коштів привласнено під час ремонту покрівель двох шкіл Бердичівського району – підозрюють виконавців робіт. Бердичівською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошових коштів під час виконання робіт з реконструкції покрівель шкіл. Наразі, за погодженням із процесуальним прокурором, підряднику та його співучаснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 191 та ч. 3, 4 ст. 358 КК України (привласнення чужого майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах, складання та використання завідомо підроблених офіційних документів)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, приватний підприємець, відповідно до укладених із відділом освіти Бердичівської райдержадміністрації договорів, за бюджетні кошти виконував реконструкцію покрівель приміщень Скраглівської та Швайківської загальноосвітніх шкіл на загальну суму понад 1,7 млн грн.

Для здійснення вогнезахисту дерев’яних конструкцій покрівлі шкіл, що вимагає наявність ліценції на виконання такої категорії робіт, підрядник залучив відповідне підприємство.

Однак підприємець, складаючи офіційні документи про зроблений обсяг ремонту, включив вартість робіт, які фактично не виконувалися ні субпідрядником, ні підрядником, завищивши загальну суму на 440 тис. грн, які надалі були ним привласнені.

«Досудове розслідування проводить Бердичівський районний відділ поліції. Бердичівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво», - повідомили в прокуратурі.

За даними ресурсу ProZorro, у грудні 2017 року відділ освіти Бердичівської РДА уклав два договори на аварійно-відновлювальні роботи дахів групи нежитлових громадських будівель Швайківської ЗОШ (навчальний корпус і майстерня) по вул. Підіски, 1 в с. Швайківка (капітальний ремонт) та покрівлі Скраглівської ЗОШ по вул. Миру, 22-г в с. Скраглівка (капітальний ремонт).

Обидва договори укладені з ПП «Справжня імперія вікон», яке мало за менш ніж два тижні виконати вказані роботи.

Вартість капремонту даху Швайківської ЗОШ – 1 млн 25 тис. 769,66 грн. Вартість капремонту покрівлі Скраглівської ЗОШ – 684 тис. 378,94 грн.


Скріншот з закупівлі по Швайківській ЗОШ



Скріншот з закупівлі по Скраглівській ЗОШ

ПП «Справжня імперія вікон» зареєстроване в 2011 році в багатоквартирному будинку в Житомирі на вулиці Крошенська. Основний вид діяльності – виробництво будівельних виробів із пластмас. Керівником фірми зі статутним капіталом 100 грн є Віталій Олегович Кратюк, засновником – Людмила Андріївна Кратюк.

Як повідомляв Житомир.info, 26 січня 2021 директору житомирського ТОВ «Аріадна-Полісся» оголосили про підозру у заволодінні понад 227,5 тис. грн на капремонті школи в селі Закусили Народицького району, який проводили в 2017 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа ремонт покрівля привласнення Швайківка Скраглівка Справжня імперія вікон  
Матеріали по темі