Новини компаній

Автоматичні роботи для прибирання

2 February 2021, 11:10

Роботи-пилососи прекрасні помічники з прибирання в будинку, створені полегшити нам цю роботу в значній мірі. Це крутий сучасний гаджет, який стане помічником в будь-якому будинку. Якщо раніше його ніхто не сприймав, як основний прилад для прибирання, то зараз робот-пилосос вже не просто доповнення до ручного пилососа. Це повноцінне пристрій, який слід використовувати для підтримки чистоти і порядку в будинку. Розглянемо далі, якими бувають роботи-пилососи.

Різновиди роботів-пилососів і їх особливості

Найпростіший показник, за яким можна розділити роботів для прибирання - це тип очищення: вологий або сухий. Безумовно, роботи для сухого прибирання займають левову частину асортименту, але роботи для вологого прибирання наздоганяють їх за кількістю.

Вологе прибирання виконують роботи-пилососи, які ще називають миючими або натирачем, тому що вони здатні замінити вам швабру і ганчірку. Як видно миючих роботів натирачів поки не так багато, але вони все більше і більше модернізується.

На початку своєї роботи робот проводити сухе прибирання поверхонь, всмоктуючи пил, крихти, волосся, шерсть і інше сміття. Потім апарат розбризкує воду по підлозі і починає основний процес прибирання. Для досягнення кращого ефекту можна використовувати миючий засіб, і ваш будинок буде пахнути свіжістю і буде більш захищеним від поширення мікробів і шкідливих мікроорганізмів. Під час основного процесу вологого прибирання підлоги робот використовує спеціальну щітку, яка вбирає вологу і бруд. Потім апарат проводить другий цикл збирання, витираючи підлогу насухо від розлучень і залишилася бруду. Таким чином, ви отримуєте ідеально вимитий і блискучю підлогу.

Робот-пилосос для сухого прибирання виконує всі ті ж функції, але без додавання води. Найчастіше, в механізмі зустрічаються валики або щітки, які обертаються назустріч один одному, збираючи сміття і грязь під всмоктувальну турбіну.

Як працює автоматичний пилосос

По-перше, робот-пилосос має акумуляторну батарею, яка контролює час його дії. На одному заряді робот здатний прибрати від 50 до 150 кв.м. все залежить від потужності і ємності акумулятора. Сучасні моделі роботів, такі як iRobot або Neato Robotics inc вже давно забезпечили свої пристрої функцією автоматичного визначення заряду батареї і повернення на станцію для підзарядки.

Для збору сміття в роботі-пилососі використовується спеціальний контейнер. А для чищення поверхні використовуються щітки-валики, які активно обертаються і підмітають сміття, направляючи його в контейнер. Дорожчі сучасні моделі мають більш просунуті можливості і купу функцій, як прибирання за розкладом, графік, управління з смартфона і т.п., що полегшує процес прибирання. Звичайно, ціни на ці апарати можуть бути різними, як дорогими, так і доступними для середньої людини.

Висновок

На закінчення відзначимо, що наша епоха розвитку сучасних технологій сповнена різних приладів і технологій, які покликані поліпшити наше життя. І роботи-пилососи можуть стати відмінним доповненням до цього ряду техніки, полегшуючи наша праця по догляду за будинком.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі