Новини компаній

Як за допомогою Big Data від Київстару залучити клієнтів до фітнес-центру

8 February 2021, 11:44

Торік перед фітнес-центрами й спортивними залами постала проблема дефіциту клієнтів. Пандемія, локдаун, регулярні обмеження змусили українців переглянути свої звички та змінити графік роботи й занять спортом. Через це індустрія фітнесу змушена заново інвестувати ресурси в залучення клієнтів.

Проте й за таких обставин можна відшукати якийсь зиск, якщо правильно організувати роботу з пошуку клієнта. Зокрема, інструменти Big Data від національного телеком-оператора “Київстар” допоможуть вивчити ідеального клієнта, розширити аудиторію й вибудувати з нею грамотну комунікацію.

У цій статті ми розібралися, що таке Big Data, і як ця система приведе клієнтів до вашого фітнес-залу.

Що таке Big Data

Big Data – це масив даних й інструментів для їхнього оброблення та методів аналізу. На основі Big Data компанія “Київстар” розробляє спеціальні сервіси для роботи з цільовою аудиторією.

Бізнес-клієнтам оператор пропонує:

  • складання портрета ідеального клієнта;
  • розширення бізнесу через look-alike аудиторії;
  • таргетовані комунікації через SMS або Viber;
  • геоаналітику на місцевості й складання наочних теплових карт (Heatmap) із виділеними зонами концентрації потенційних клієнтів на мапі.

Алгоритми Big Data дають змогу дізнатися про уподобання й основні характеристики клієнтів фітнес-центру, які приносять йому найбільший прибуток. Такий профіль допоможе знайти аудиторії зі схожими інтересами, яким послуги фітнес-центру будуть корисні. Маркетинг, спрямований на вузький сегмент аудиторії, дає кращий результат, ніж широка реклама.

Київстар дотримується Законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» і не передає персональні дані абонентів третім особам. Бізнес може користуватися лише математичними моделями і не має доступу ані до особистих даних абонентів, ані до номерів телефонів.

Як Business Data Solution залучає клієнтів

Для комунікації з аудиторією у Київстарі є автоматизована платформа Business Data Solution. Дізнаймося, як залучити клієнтів до фітнес-центру за допомогою цього рішення.

Такий інтелектуальний сервіс призначений для самостійної комунікації з клієнтами. У ньому реалізовані два формати роботи:

  • розсилка по своїй базі клієнтів. Вона завантажується в систему як файл зі списком контактів;
  • надсилання SMS відфільтрованій Big Data аудиторії абонентів Київстару. У цьому випадку бізнес комунікує, не бачачи номерів абонентів, яким надсилаються повідомлення.

Далі фітнес-центр реєструється на платформі, шукає відповідну аудиторію (або завантажує свою), формує повідомлення й налаштовує розсилку. За його результатами отримує звіт для коригування своєї роботи.

Таргетована розсилка від Київстару

Якщо не хочете марудитися з налаштуванням тонких параметрів орієнтування, довірте цю роботу Київстару.

У такої послуги є кілька переваг:

  • індивідуальні рішення для кожного бізнесу;
  • можливість вибору геолокації для надсилання повідомлення;
  • помірна вартість.

Обирайте оптимальний формат роботи та залучайте клієнтів за допомогою інструментів Big Data.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі