Новини компаній

​ Як залучити клієнтів таксі: готове рішення

8 February 2021, 11:45


В Україні активно розвивається бізнес пасажирських перевезень. Якщо 5–7 років тому у мегаполісі активно працювали 2–3 служби таксі, то зараз на язиці мінімум десяток компаній, що активно конкурують між собою. Усі вони об'єднані одним – пошуком ефективних, але недорогих способів залучення клієнтів.

Таку можливість дають інструменти на основі Big Data від Київстару. У статті за допомогою аналітиків оператора розберемося, як залучити клієнтів в таксі.

Робота з цільовою аудиторією

У служб таксі різна цільова аудиторія. Машини для поїздки містом чи за його межі викликають люди різного віку, професій, матеріального і соціального стану. У кожного типу клієнтів власні вимоги до сервісу й цін, тому на першому етапі важливо добре вивчити свою аудиторію. Зробити це допоможе сегментація бази клієнтів на основі Big Data.

Головний сенс сегментації – зібрати всередині однієї групи максимум людей зі схожими характеристиками й поведінкою. Для цього застосовуються такі критерії:

  • демографічний (вік, стать);
  • географічне положення (мікрорайон, вулиця, район міста);
  • інтереси й захоплення (поїздки за кордон, який вид транспорту використовує).

Поділ потенційних клієнтів на групи дає змогу визначити характерні особливості й уподобання цільової аудиторії. Знаючи цю інформацію, підприємцю простіше готувати персоніфіковані пропозиції та проводити таргетовану комунікацію.

Київстар дотримується Законів України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» і не передає персональні дані абонентів третім особам.

Як залучити нових клієнтів й утримати тих, що є

Наступний етап головний: як залучити клієнтів у таксі. Тут допоможе сервіс точного підбору аудиторії за певними критеріями. Можливість реалізується таргетованою Big Data розсилкою через SMS або Viber: повідомлення надсилаються саме тим, хто зацікавлений у послугах служби таксі.

Завдяки таргетованій розсилці вирішуються основні завдання бізнесу з перевезення людей:

  • пошук клієнтів на конкретній локації. Наприклад, надсилання спецпропозиції мешканцям конкретного району, мікрорайону чи вулиці. Ефективність цього інструменту можна порівняти з роздачею листівок. При цьому відсутні витрати на їх друк та роботу промоутера, а у замовника залишається статистика за всією розсилкою;
  • тригерні розсилки в момент події. Якщо людина виконує певну дію, яку раніше ви позначили як тригер, вона обов'язково отримає СМС;
  • таргетовані розсилки із фільтрами Big Data.

Обирається аудиторія з найважливішими для бізнесу критеріями, і для цих клієнтів готують релевантну пропозицію через розсилку.

Службі таксі слід грамотно працювати з постійними клієнтами. Сповіщення про замовлення та надсилання повідомлення після його виконання – це третина справи. Величезне значення мають регулярні розсилки з бонусами й персональними пропозиціями, які реалізуються через тригер.

Впроваджуйте інструменти Big Data і розвивайтеся швидше за конкурентів. Вдалої роботи!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі