Новини компаній

Вартість SMS у роумінгу: як не “збанкрутіти” на повідомленнях за кордон

9 February 2021, 10:17

Виїжджаючи за кордон, подбайте про мобільний зв'язок. Тільки-но ваша SIM-карта перемикається на базову станцію оператора іншої країни, запускаються нові правила тарифікації – роумінг.

За словами експертів національного мобільного оператора “Київстар”, вартість SMS у роумінгу безпосередньо залежить від тарифного плану й економних підключених послуг, про які людина має подбала ще в Україні. Що підключити перед поїздкою за кордон, аби не “збанкрутіти” на надсиланні повідомлень і мобільному зв'язку?

Особливості підключення й тарифікації SMS

Скористатися послугами SMS або прийняти дзвінок, перебуваючи в роумінгу, можна тоді, коли SIM-карта зареєструється в мережі закордонного оператора-партнера. Додаткових налаштувань у ручному режимі робити не доведеться.

Ціна надсилання SMS безпосередньо залежить від тарифної зони, до якої належить країна вашого перебування. У Київстарі вони поділені на три зони:

  • Перша – близький закордон: країни Європи та СНД, найвигідніші партнери. Вартість одного повідомлення звідти до України становить 1 грн, а дзвінок тарифікується по 2,5 грн за хвилину.
  • У країнах другої зони (Велика Британія, Греція, Данія, Угорщина тощо) ціна одного SMS також становить 1 грн, а хвилина дзвінка – 5 грн.
  • У країни, які не потрапили до попередніх двох груп, надсилання SMS коливатиметься від 8 до 15 грн, а дзвінки будуть досить дорогими через умови, які пропонують місцеві оператори.

У абонентів Київстару є унікальна можливість телефонувати, надсилати SMS і користуватися інтернетом у першій і другій зоні ще вигідніше. Підключіть послугу "Ідеальний роумінг", завдяки якій на пільгових умовах ви сплачуєте:

  • від 1 грн за хвилину розмови;
  • від 0,10 грн за 1 Мб даних;
  • 1 грн за надіслане SMS-повідомлення.

Послуга надається на індивідуальних для кожного абонента умовах. Наприклад, одні користувачі отримують 100 бонусів за поповнення рахунка на 190 грн, інші – 250 бонусів за 450 грн. Щоб перевірити, які пропозиції доступні за вашим номером, надішліть USSD-запит *505 #. У відповіді вам надійде тариф й інструкція його підключення.

Безлімітні додатки в роумінгу: як користуватися

У 2021 році компанія “Київстар” надає ширші можливості своїм абонентам – безлімітний доступ до 10 найпопулярніших мобільних додатків у роумінгу. До списку потрапили:

  • сервіси бронювання житла Booking й AirBnB;
  • квиткові агрегатори Skyscanner і Tickets.ua;
  • карти Google Maps й Apple Maps;
  • популярні серед українців месенджери Telegram, Facebook, Viber і WhatsApp.

Безлімітний трафік без тарифікації діє на голосові дзвінки, надсилання текстових повідомлень, пошук житла, квитків і вивчення карти. Якщо хочете користуватися навігацією або робити відеодзвінки, доведеться витрачати свої пакетні мегабайти.

Ця пропозиція діє тільки для абонентів, що перебувають у країнах першої та другої тарифної зони та які підключили денний пакет мегабайт.

Корисні послуги в роумінгу

У роумінгу складно отримати довідку або допомогу, тому важливо знати комбінації, які в складній ситуації допоможуть залишитися на зв'язку:

  • поповнення рахунка в роумінгу – запускається комбінацією *134# безпосередньо з банківської карти. Перед виїздом з країни прив'яжіть “пластик” до номера й виставте ліміти на інтернет-оплату;
  • екстрагроші в роумінгу – поповнення рахунка до 250 грн за гроші мобільного оператора. Абонентам Київстару в роумінгу послуга надається без комісії;
блокування інтернету в роумінгу. Активується комбінацією *106*30#, дезактивується запитом *06*30*0#.
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі