Економіка

Житомирській області виділили 225 млн грн дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров’я

9 February 2021, 11:30

Уряд схвалив проект розпорядження «Про погодження розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами у 2021 році».

Про це 8 лютого повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

«Даний документ розроблено з метою забезпечення виконання норм частини п’ятої статті 103-6 Бюджетного кодексу України. Зокрема, згідно з Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» передбачено додаткову дотацію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих із державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я в обсязі 5 900,0 млн грн, яка розподілена між обласними бюджетами. З метою забезпечення виконання цієї норми Кодексу проектом розпорядження передбачається погодити розподіл додаткової дотації, здійснений обласними державними адміністраціями у визначеному ними порядку, між місцевими бюджетами відповідної області», - йдеться у повідомленні.

У додатках до відповідного розпорядження Кабміну зазначено, що додаткова дотація для Житомирської області на 2021 рік становитиме 224 млн 980 тис. грн, з яких обласний бюджет отримає 112 млн 490,4 тис. грн, бюджет Житомирської міської територіальної громади – 16 млн 574,5 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в 2020 році обласний бюджет Житомирської області отримав додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я в обсязі 301 млн 816,7 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінфін дотація КМУ бюджет  
Матеріали по темі