Новини компаній

​ Вартість дзвінка в Казахстан: як розрахувати й на чому заощадити

10 February 2021, 10:59


У цій статті ми розберемо, як правильно набирати номери казахстанських абонентів, скільки коштують дзвінки в Казахстан з України та як Київстар допомагає заощадити. Читайте і беріть собі на замітку.

Як телефонувати в Казахстан

Абонент мобільного оператора "Київстар", незалежно від того, який у нього телефон, може зателефонувати в Казахстан, як і в будь-яку іншу країну світу. У кожної SIM-карти відкрита можливість набору міжнародного номера: для правильної маршрутизації дзвінка потрібно тільки знати точний номер абонента в іншій країні.

Код Казахстану в міжнародному форматі – "7", отже, й кожен номер має починатися з цієї цифри.

Щоб зателефонувати в Казахстан, наберіть на телефоні:

  • знак "+" або "00" для виходу на міжнародну лінію;
  • цифру 7 і код мобільного оператора або стаціонарної міської мережі потрібного регіону;
  • потім номер конкретного абонента.

Так, для дзвінка в столицю, в Нур-Султан, потрібна комбінація: +7 (7172) XXXXX, де Х – номер міського телефону абонента. Алгоритм нескладний, ви витратите лише кілька хвилин на довідник, щоб розібратися в особливостях набору номерів.

Тарифікація дзвінків у Казахстан

Ціни на міжнародні дзвінки в Київстарі залежать від тарифної зони, до якої належить держава. Казахстан внесений до першої групи країн з найвигіднішими розцінками, втім, як і Росія. Експерти оператора зауважують, що вартість дзвінків в Росію і в Казахстан буде однаковою – 1 грн за 1 хвилину розмови (на всі стаціонарні й мобільні, крім Beeline).

Тарифікація відбувається пакетами по 20 хвилин. На першій секунді дзвінка стягується плата за підключення пакета в розмірі 20 грн і нараховуються бонусні хвилини для розмови. Якщо розмова триває довше 20 хвилин, автоматично підключається новий пакет. У добу можна замовити до 50 таких підключень. Тільки зважайте на те, що дія невикористаних хвилин припиняється о 23:59:59 того дня, в якому вони були замовлені.

Безлімітне спілкування через інтернет

Головна перевага мобільного зв'язку – висока автономність і можливість зателефонувати практично з будь-якого місця й будь-якого пристрою. Проте зважайте й інші альтернативи.

Так, за статистикою Київстару, більшість абонентів мають смартфони, а 86 % території країни покрито швидкісним, 4G, інтернетом. За таких умов усе популярнішим стає спілкування через месенджери, а також аудіо- та відеодзвінки в різних додатках. Компанія "Київстар" пропонує безлімітні тарифи, завдяки яким можна спілкуватися з людьми по всьому світі практично за копійки.

Вивчайте доступні тарифні плани оператора й обирайте оптимальний варіант для своїх цілей.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі