Події

​Поліція у Житомирській області розслідує нові випадки шахрайств: жінка «купила» зерна на 12 тис. доларів, а чоловік – трактор за 180 тис. грн

10 February 2021, 14:08

Упродовж 8-9 лютого до відділів поліції в Житомирі та Бердичеві надійшло три повідомлення про ошуканство на загальну суму близько пів мільйона гривень.

Про це 10 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Житомирянка продавала комплексні обіди, вінничанка купувала зерно, а житель Ємільчинської громади – трактор. Загалом довірливі громадяни віддали шахраям близько пів мільйона гривень. Розпочаті кримінальні провадження. Водночас правоохоронці закликають бути обережними у спілкуванні з незнайомцями», - йдеться у повідомленні поліції.

8 лютого до Бердичівського районного управління поліції звернулася 28-річна вінничанка. Жінка розповіла, як за кілька днів до події телефоном домовилася з незнайомцем про продаж їй 50 тонн кормового зерна. Для здійснення угоди обидві сторони домовилися про зустріч у смт Ружин Бердичівського району.

По приїзду жінка передала чоловікові близько 12 тисяч доларів і чекала на одержання товару, однак останній зник і телефон його вже не відповідав. Тоді вінничанка і звернулася до поліції.

Купував у незнайомців і 26-річний житель Ємільчинської громади. Чоловік знайшов на сумнівному інтернет-ресурсі оголошення про продаж трактору та 9 лютого перерахував невідомим понад 180 тисяч гривень. Після цього останні більше не відповідали на його телефонні дзвінки.

8 лютого на шахраїв натрапила і власниця інтернет-об’яви. Напередодні жінка розмістила оголошення про продаж комплексних обідів. З 61-річною житомирянкою зв’язались телефоном для нібито перерахунку коштів на карту. Однак, одержавши дані її банківського рахунку під приводом «активації операції», зняли з нього 15 тисяч гривень.

«Нині у кожному з випадків поліцейські розпочали кримінальні провадження, у рамках яких і встановлюють причетних до правопорушень. Правова кваліфікація вказаних подій - ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Законодавством такі протиправні дії караються від штрафних санкцій до 3 років позбавлення волі», - поінформували в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2021 39-річна житомирянка перерахувала з власної картки шахраєві, який представився кіберполіцейським, 50 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство  
Матеріали по темі