Події

​Подружжю, яке організувало «сімейний бізнес» на контрабанді зброї через поштові відправлення з Житомирської області, оголосили про підозру

11 February 2021, 10:17

Столичному подружжю – контрабандистам зброї, які відправляли з поштових відділень Житомирської та Київської областей до США частини автоматів, кулеметів і гвинтівок, повідомили про підозру.

Про це 10 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на контрабанду частин вогнепальної зброї за попередньою змовою групою осіб, вчиненого повторно. Наразі двом жителям міста Києва – подружжю – повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 КК України», - повідомили в прокуратурі.

Контрабанду частин до вогнепальної зброї підозрювані зробили сімейною справою, складуючи «товар» безпосередньо у своєму помешканні. За кордон, до США, систематично відправляли частини до автомату Калашникова та його модифікацій, ручного кулемета, снайперської гвинтівки тощо.

У прокуратурі нагадують, аби приховати злочинну діяльність, посилки відправляли через різні поштові відділення, від імені вигаданих осіб.

«На вилучені частини зброї, автомобіль та інші предмети, які використовувалися для організації контрабанди, накладено арешт. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування проводить УСБУ в області. Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво», - додали в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці січня 2021 правоохоронці затримали подружжя киян, яке займалося контрабандою частин до вогнепальної зброї: посилки до США відправляли з поштових відділень у райцентрах Житомирської та Київської областей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: контрабанда зброя пошта  
Матеріали по темі