Події

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі громадянина Туреччини у квартирі в центрі Житомира (доповнено)

11 February 2021, 12:48

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі 40-річного чоловіка в одній із квартир у будинку на вулиці Перемоги, 3 в Житомирі.

Про це 11 лютого Житомир.info повідомили у пресслужбі ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«Нині у рамках відкритого кримінального провадження призначено судово-медичну експертизу щодо причин смерті чоловіка, громадянина Туреччини, 1980 року народження. Чоловік мав тимчасову посвідку на проживання в Україні. Одна з версій загибелі – отруєння чадним газом. Остаточно про причину смерті можна буде говорити після заключення судово-медичної експертизи. Попередня кваліфікація події – стаття 272 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою)», – розповіла речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Доповнено о 13:43 год. 11 лютого

У пресслужбі АТ «Житомиргаз» розповіли, що у квартирі, де стався нещасний випадок, працівники аварійно-диспетчерської служби виявили два газові прилади – плиту і колонку.

«На номер аварійно-диспетчерської служби надійшло повідомлення від поліції та швидкої допомоги про підозру на отруєння чадним газом. Аварійна бригада диспетчерської служби приїхала на виклик. Першочерговим завданням було локалізувати подачу газу по стояку, де знаходиться ця квартира. Бригада не змогла одразу потрапити всередину помешкання, тому що там працювали поліцейські і медики, тож газ перекрили саме по стояку. Після припинення подачі газопостачання та потрапивши у квартиру, працівники зафіксували наявність газових приладів – плити і газової колонки. Але про причини нещасного випадку зараз говорити не можемо, тому що повинна бути проведена спеціальна експертиза. Трагічний випадок буде розслідувати спеціально створена комісія. Сьогодні наші працівники повернулися за вказаною адресою, щоби відновити газопостачання у всіх квартирах, які знаходяться на тому стояку, що був вимкнений. Для цього має бути перевірена справність каналів, а також тяга, аби кожен споживач був убезпечений від таких випадків», – розповіли на підприємстві з розподілу природного газу.

В АТ «Житомиргаз» нагадали, що використання природного газу в побуті може мати потенційну небезпеку. Прикрих і трагічних ситуацій можна уникнути, якщо дбати про справність газових приладів та обладнання, яке потребує технічного обслуговування фахівців принаймні раз на рік. Споживачів і балансоутримувачів закликають не ігнорувати правил безпеки.

Нагадаємо, 10 лютого в будинку на вулиці Перемоги, 3 у Житомирі зафіксували груповий нещасний випадок: загинув чоловік, 1980 року народження, ще двох осіб, жінку 1981 та чоловіка 1960 років народження, госпіталізували. За попередньою інформацією, нещасний випадок міг статися внаслідок порушення експлуатації газового обладнання.

Як повідомляв Житомир.info, 4 лютого 2021 року в селі Велика Хайча Овруцького району Житомирської області подружжя отруїлося чадним газом: жінка, 1951 року народження померла, її чоловіка, 1953 року народження, госпіталізували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чадний газ отруєння реанімація загибель  
Матеріали по темі