Події

У Житомирі поліція направила до суду обвинувачення стосовно компанії підлітків, які заради розваги обікрали бібліотеку

13 February 2021, 11:48

Днями слідчі Житомирського районного управління поліції направили до суду обвинувачення по крадіжці комп’ютерної техніки з однієї з бібліотек міста, яка була скоєна у листопаді 2020 року. Причетними до правопорушення визнано п’ятьох підлітків віком від 14 до 18 років.

Про це 13 лютого повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«У листопаді минулого року до Житомирського районного управління поліції звернулася адміністрація однієї з бібліотек міста, яка повідомила, що з приміщення книгосховища зникла комп’ютерна техніка. Того ж дня оперативники встановили, що до скоєння вказаного кримінального правопорушення причетні п’ятеро юнаків. Виявилося, що двоє з них вже досягли повноліття, а інші – підлітки, віком 14 та 15 років», – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що компанія хлопців заради забавки залізла через відчинене вікно всередину бібліотеки. Там, пошкодивши навісний замок на дверях книгосховища, зайшли до приміщення і викрали два системні блоки та монітор.

Поліцейські наголошують на тому, що відповідно до чинного законодавства, кримінальна відповідальність за вчинення подібних правопорушень починається з 14 років. А відповідно до ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло чи інше приміщення, карається позбавленням волі строком від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці грудня 201р року в місті Коростень Житомирської області обікрали центральну бібліотеку ім. М. Островського. Винесли оргтехніку, комп'ютери та інші цінне майно, книги не зачепили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка крадій злодій бібліотека  
Матеріали по темі