Події

Суд взяв під варту жителів Житомирської та Київської областей, яких затримали за організацію міжрегіонального наркотрафіку

13 February 2021, 13:52

Корольовський районний суд м. Житомира 12 лютого взяв під варту жителя смт Любар та мешканця Київської області, яких затримали 10 лютого за підозрою у налагодженні міжрегіонального наркотрафіку.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У п’ятницю, 12 лютого 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою забезпечено участь у розгляді клопотань про обрання запобіжних заходів двом особам, підозрюваним у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті психотропних речовин. Ухвалами Корольовського районного суду міста Житомира обом особам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою із правом внесення грошової застави, зокрема, жителю смт Любар – на суму понад 136 тис грн, жителю Київської області – на суму 113,5 тис грн», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 КК України проводить Головне управління Нацполіції в області.

Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Санкцією зазначеної статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 10 лютого 2021 правоохоронці викрили канал постачання психотропної речовини – амфетаміну. Фігурант справи – житель смт Любара – купував, з метою збуту, психотропну речовину у жителя Київської області, який у власному помешканні облаштував нарколабораторію та виготовляв амфетамін. Через підконтрольних дилерів готову психотропну речовину збували на Житомирщині та сусідній Хмельниччині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик наркобізнес наркотрафік амфетамін суд взяття під варту запобіжний захід  
Матеріали по темі