Події

​Суд у Житомирській області зобов’язав агрофірму повернути землю та сплатити понад пів мільйона гривень боргу за паї

15 February 2021, 09:41

Господарський суд в Житомирській області задовольнив позов прокуратури: агрофірма має сплатити сільській раді 520 тис. грн боргу за користування земельними паями.

Про це 15 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Господарським судом Житомирської області задоволено позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури про стягнення з приватного товариства понад 520 тис. грн боргу за оренду землі на користь сільської ради та розірвання договору оренди. Установлено, що у жовтні 2017 року між Новоград-Волинською райдержадміністрацією та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір оренди земельних часток (паїв) загальною площею майже 280 га, що на території Гульської сільської ради», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до умов договору, орендар, користуючись землями сільськогосподарського призначення (рілля та пасовища), зобов’язаний був вчасно і в повному обсязі сплачувати орендну плату. Однак приватне товариство порушило вимоги Закону України «Про оренду землі» та укладеного договору, систематично не здійснюючи платежів. Унаслідок цього заборгувало до бюджету сільської ради понад 520 тис. грн.

«Після втручання прокуратури інтереси територіальної громади захищено, з орендаря стягнуто заборгованість у повному обсязі», - зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 через несплату земельного податку у заводу на території колишнього Хімволокна забрали право постійного користування ділянкою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля пай оренда ділянка  
Матеріали по темі