Економіка

Житомиряни стали гірше платити за опалення, – теплокомуненерго

15 February 2021, 14:32

Взимку 2020 року житомиряни більш справно платили за послугу теплопостачання, аніж цьогоріч.

Чим саме опалювальний сезон 2020/2021 відрізняється від «традиційного», 15 лютого розповіла пресслужба КП «Житомиртеплокомуненерго».

«Нинішній опалювальний сезон на середині. І можна вже говорити про те, що він відрізняється від інших. По-перше, невизначеність з ціною на газ, через що наше підприємство змушено затримати виставлення платіжок за послуги за січень. По-друге, рівень оплати за послуги є дуже низьким. Якщо порівняти об’єм наданих послуг в грошах до об’ємів оплати населення з початку опалювального сезону, то зараз він складає близько 52% (виділено редакцією). Цей же показник за той же період попереднього року складав 84%. Різниця дуже велика», – йдеться у повідомленні.

У теплокомуненерго називають і третій чинник, який робить цей опалювальний сезон складнішим за попередній.

«Це те, що зима видалась холодною. Якщо на початку сезону ми розраховували на збитки за умови теплої зими 85 млн грн, то за нинішніх температур в 100 млн грн навряд чи вкладемось. Міський бюджет компенсував нам 25 млн грн за транспортування газу, і це дуже велика допомога. Підприємство відчуває на собі труднощі всіх житомирян. Розуміємо, що цифри в платіжках за тепло не додають оптимізму. Живемо в режимі повної економії, якщо точніше – дефіциту. Але робимо все можливе, щоб надавати якісні послуги, попри всі проблеми», – підсумовують на підприємстві.

Також КП дякує житомирянам, які вчасно сплачують за теплопостачання.

Скріншот Facebook-допису КП «Житомиртеплокомуненерго»

Нагадаємо, опалювальний сезон 2020/2021 років розпочався 19 жовтня – у це день запрацювали всі котельні.

Як повідомляв Житомир.info, опалювальний сезон 2019/2020 років розпочався 28 жовтня 2019 року, а завершився 16 квітня 2020 року. У «Житомиртеплокомуненерго» його назвали унікальним. Зокрема, зазначалося, що аномально тепла зима дала можливість житомирянам зекономити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло опалювальний сезон Житомиртеплокомуненерго теплокомуненерго тариф споживач  
Матеріали по темі