Події

​У місті Житомирської області 16-річний юнак після сварки з подругою опинився під мостом посеред річки: хлопця вчасно врятували

18 February 2021, 09:24

У ніч з 16 на 17 лютого у Новограді-Волинському поліцейські врятували юнака від загибелі на морозі.

Про це 17 лютого повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Змерзлого 16-річного звягельчанина уночі 17 лютого у м. Новограді-Волинському знайшли поліцейські місцевого відділу на мілині посеред річки Случі. Щоб витягнути скутого холодом хлопця на берег, правоохоронці здійснили ризиковану рятувальну операцію. Нині юнак у лікарні, його здоров’ям опікуються медики», - йдеться у повідомленні.

Близько півночі з 16 на 17 лютого до Новоград-Волинського відділу поліції зателефонувала схвильована жителька райцентру. Жінка повідомила, що її 16-річний син пішов на прогулянку і вже кілька годин не виходить на зв'язок.

Правоохоронці швидко встановили, що того вечора парубок вирушив на побачення з дівчиною, однак спілкування закінчилось близько 22 години. Пара посварилась: юначка пішла додому, а хлопець побрів убік залізничного моста через річку. Проте вдома він так і не з’явився.

На тривожні відомості миттєво зреагували правоохоронці. Слідом за розшукуваним парубком до залізничного моста вирушили оперуповноважений кримінальної поліції Вадим Мищик і заступник начальника відділу превентивної діяльності територіального підрозділу Михайло Мосцицький.

«Оскільки місцевість засипало снігом, доїхати безпосередньо до моста машиною можливості не було. Тому ми дістались туди пішки по залізничних коліях. Біля моста побачили свіжі сліди взуття і куртку, в яку за прикметами був одягнений наш юнак. Покликали – і почули у відповідь крики про необхідність допомоги», - розповів капітан поліції Михайло Мосцицький.

Голос лунав з-під мосту. Коли правоохоронці спустились з пагорба до берега, побачили парубка: він сидів на острівці посеред річки, скоцюрблений від холоду. Поліцейські не могли дозволити собі втрачати час і обережно крок за кроком дістались до безпорадного юнака по льодовій поверхні. У якийсь момент на одній з ділянок старший лейтенант поліції і сам потрапив у прогалину, але швидко за допомогою колеги вибрався з пастки.

«У хлопця зуб на зуб не потрапляв, він був у шоковому стані і закляк на морозі. Ми надягнули на нього куртку і швидко повідомили про нашого знайду медикам та до чергової частини підрозділу. Однак до рятівних автомобілів потрібно було ще пройти шлях у зворотному напрямку», - зазначив Михайло Мосцицький.

Тож, підтримуючи юнака, правоохоронці подолали відстань до 1,5 км по льоду і снігу в коліна. Наверху їх зустріли лікарі «швидкої». Поліцейських оглянули на місці, а хлопця терміново доставили до медичного закладу і госпіталізували після тривалого перебування на холоді. Сам же врятований не зміг чітко пояснити, як опинився посеред річки на мілині. Нині його здоров’ям опікуються лікарі.

За словами медиків, юнакові добряче пощастило, що його так швидко розшукали, адже шансів діждатися ранку і вибратись з халепи самотужки у нього майже не було. Наразі життю 16-річного звягельчанина нічого не загрожує.

«Зі свого боку, поліцейські закликають громадян повсякчас контролювати місцеперебування неповнолітніх дітей. Зважайте на коло спілкування і емоційний стан підлітків. Повсякчас нагадуйте про заходи безпеки, чого б вона не стосувалась. Обов’язково поясніть дітям, що найцінніше для людини – це життя, й жодна неприємність не варта того, щоб його вкоротити», - зазначають у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2021 до хворої 14-річної жительки Ємільчинського району Житомирської області медики добиралися крізь снігові замети «швидкою», спецавтомобілем рятувальників та пішки. Аби якнайшвидше передати пацієнту лікарям, місцеві везли дівчину возом з кіньми, далі хвору перемістили в спецавтомобіль рятувальників, а тоді передали медикам швидкої допомоги.

Медики і рятувальники розповіли, що відлік йшов на хвилини, але ускладнювало порятунок дівчинки те, що снігу було по пояс.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський підліток юнак переохолодження мороз річка міст  
Матеріали по темі