Місто

Приміщення колишнього житомирського ЖЕКу на аукціоні за стартову ціну купила дружина чиновника з Мінрегіону

18 February 2021, 11:15

Відділу по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради нарешті вдалося провести аукціон з продажу нежитлового приміщення загальною площею 355,6 кв.м на вул. Юрка Тютюнника.

В системі ProZorro.Продажі 15 лютого це приміщення продавали на аукціоні за методом покрокового зниження стартової ціни, яка становила 1 млн 660 тис. 293 грн.

Учасник торгів був лише один – Тетяна Володимирівна Камінська, тому зниження ціни не відбулося і в системі оприлюднено повідомлення про намір укласти договір з Камінською на продаж приміщення колишнього ЖЕКу №15 за стартову ціну.

Зазначимо, що Тетяна Камінська народилася в Житомирі, зараз прописана в селі Довжик Житомирського району, а фактично проживає у Києві. Її чоловік Андрій Камінський працює в Міністерстві розвитку громад та територій на посаді керівника експертної групи європейської інтеграції та міжнародної технічної допомоги Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції. В 2020 році він подавав декларацію про майно та доходи.

У Тетяни Камінської з серпня 2019 року є дві квартири у Києві, також їй належать дві фірми – ТОВ «Барбара Трамп» і ТОВ «Торгівельний дім "Танір"». Обидві компанії зареєстровані в Житомирі та мають основний вид діяльності «оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами». За 2019 рік від Торгівельного дому «Танір» Камінська отримала 2 млн 140 тис. грн дивідендів.

Нагадаємо, приміщення колишнього комунального ЖЕКу№15 по вул. Юрка Тютюнника намагаються продати вже більш ніж 1,5 роки. 5 червня 2019 року на аукціон вперше виставили 355,6 кв.м. колишнього ЖЕКу №15 зі стартовою ціною 3 млн 588 тис. 288 грн, але жодної заявки на торги не надійшло. Початкова ціна була знижена на 50%, але й за 1 млн 794 тис. 144 грн приміщення не хотіли купувати – запланований на 15 січня 2020 року аукціон не відбувся.

На сесії Житомирської міської ради 7 лютого 2020 року депутати проголосували за скасування рішень про приватизацію трьох комунальних приміщень, які не змогли продати в січні, в тому числі – на вул. Юрка Тютюнника, 23. А на сесії 9 жовтня 2020 року проголосували за те, щоб знову виставити це приміщення на аукціон.

Стартову ціну трохи знизили, втім на торги, які були заплановані на 17 грудня 2020 року, не надійшло жодної заявки від охочих купити приміщення за 3 млн 320 тис. 586 грн. 15 січня 2021 року аукціону зі зниженою на 50% ціною теж не відбувся.

Як нові власники використовують придбані на аукціонах в 2018-2019 роках комунальні приміщення дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, на сайті Житомирської міської ради 12 січня був оприлюднений проєкт рішення сесії «Про перелік об’єктів Житомирської міської об'єднаної територіальної громади, що підлягають та не підлягають приватизації у 2021»: з 39 комунальних приміщень 22 є перехідними з 2020 року. Орендарі можуть викупити комунальну нерухомість без конкурсу, якщо зроблять в орендованих приміщеннях «невід’ємне поліпшення» на щонайменше 25% від оціночної вартості майна. Серед тих, хто може в поточному році викупити орендовані приміщення, чимало колишніх та нинішніх депутатів, їхніх родичів, а також людей, що балотувалися в депутати міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон приватизація нерухомість  
Матеріали по темі