Події

Житомирянка та жителька приміського села віддали липовому поліцейському близько 100 тис. грн за «порятунок» рідних

19 February 2021, 12:33

Літня житомирянка та пенсіонерка з приміського села 18 лютого віддали шахраям близько 100 тисяч гривень за «порятунок» рідних.

Про нові випадки шахрайств повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Увечері 18 лютого до поліцейських Житомирського району звернулися по допомогу двоє пенсіонерок зі схожими повідомленнями. В обох випадках жінки віддали шахраям «кругленькі» суми на «порятунок» своїх рідних, які, ніби спричинили ДТП», – йдеться у повідомленні.

Зі слів обох заявниць, 82-річної жительки села Тетерівки та 83-річної житомирянки, в післяобідню пору 18 лютого до них зателефонував невідомий. Обидва дзвінки надійшли на стаціонарні телефони за місцем проживання бабусь. Чоловік представився працівником поліції та повідомив пенсіонеркам страшні новини – хтось з їх рідних винуватий у ДТП і тепер «сяде у в’язницю».

Під приводом непритягнення онука житомирянки та сина жительки району до кримінальної відповідальності «поліцейський» видурив у жінок усі їх заощадження. Допоки пенсіонерки не оговталися, «добродій» вже був біля дверей їх будинків та забрав кошти. Загальна сума сплаченої «допомоги» склала близько ста тисяч гривень.

Лише після того, як незнайомець пішов, бабусі зателефонували рідним, про яких йшлося, та зрозуміли, що їх ошукали. Тоді пенсіонерки і звернулися до поліції.

Нині слідчі встановлюють усі обставини подій у рамках розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінальних проваджень.

Разом з тим, поліцейські зазначають, що повідомленням про проблеми у рідних, які можна вирішити за допомогою грошей, ні в якому разі не можна вірити. До того ж, слід пам’ятати, що залагоджувати такого роду неприємності за допомогою коштів – це злочин.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2020 року «за порятунок» дочки житомирянка віддала шахраєві 15 тисяч доларів та 8,8 тисяч євро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство  
Матеріали по темі